‘Air France komt met afvloeiingsregeling grondpersoneel’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

‘Air France komt met afvloeiingsregeling grondpersoneel’

Door: | 5 mei, 2019

Air France zal tijdens een vergadering op 13 mei een plan aankondigen om het aantal grondpersoneelsleden met ongeveer 400 terug te brengen. Daarbij gaat het om een vrijwillige afvloeiingsregeling. Dat meldt het FD zaterdag op basis van berichten in de Franse krant La Tribune.

De luchtvaartcombinatie maakte vrijdag tegenvallende cijfers over het eerste kwartaal van 2019 bekend, met een operationeel verlies van 303 miljoen euro. Dat is het gevolg van hogere brandstofprijzen en druk op de ticketprijzen als gevolg van toegenomen concurrentie.
De resultaten waren een stuk slechter dan in het eerste kwartaal van 2018, toen Air France veel geld kwijtraakte aan stakingen door het personeel. Het operationele verlies bedroeg toen 118 miljoen euro.

Het bezuinigingsplan waaruit La Tribune citeert, heeft betrekking op grondpersoneel van Franse luchthavens. Een woordvoerder van Air France bevestigde dat er tijdens de vergadering op 13 mei een plan wordt gepresenteerd om het aantal grondmedewerkers terug te brengen, maar gaf geen details.
Tegelijk stelde de woordvoerder dat onderzoek heeft aangetoond dat Air France-KLM dit jaar meer dan 1.000 nieuwe personeelsleden nodig heeft. Daarbij gaat het om het hele bedrijf.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel