Aanslag op toeristenbus in Egypte - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Aanslag op toeristenbus in Egypte

Door: | 19 mei, 2019

Bij een aanslag op een toeristenbus in de buurt van Caïro zijn zondag minstens zestien mensen gewond geraakt. Volgens lokale autoriteiten ontplofte een bom langs de kant van de weg toen de bus langsreed, in de buurt van het Groot Egyptisch Museum, bij de piramides van Gizeh.

Hoeveel toeristen er precies in de bus zaten en of er onder de gewonden ook Nederlanders zijn, is nog niet bekend. In de bus zouden vooral buitenlandse toeristen hebben gezeten. Volgens Egyptische media zaten er in ieder geval 25 toeristen uit Zuid-Afrika in de bus.
De bus raakte zwaar beschadigd. Ruiten zijn kapot en in de voor- en achterkant van het voertuig zitten gaten.

Bij de aanslag zijn geen reizigers van TUI en Kras betrokken, zegt communicatiemanager Petra Kok van TUI Nederland zondagavond. ‘Momenteel voeren wij geen excursies uit naar Caïro en een Egypte-rondreis van Kras is niet in de buurt van Caïro op dit moment.’

Eind december vorig jaar kwamen in Caïro drie toeristen uit Vietnam en hun gids om het leven bij een aanslag op hun bus. Ook toen was sprake van een bermbom in de buurt van de piramides van Gizeh.
De aanslagen zijn een klap voor de toeristenindustrie, die van groot belang is voor de Egyptische economie.
Het reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken luidt al langere tijd dat er in een groot deel van Egypte sprake is van veiligheidsrisico’s.

(Visited 1.481 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel