Aandeelhouders akkoord met reddingspakket Lufthansa - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Aandeelhouders akkoord met reddingspakket Lufthansa

Door: | 26 juni, 2020

Lufthansa Group kan opgelucht ademhalen. De aandeelhouders van het concern zijn akkoord gegaan met een steunpakket van bijna 9 miljard euro van de staat.

Daarmee is Lufthansa voorlopig gered van een faillissement. In ruil krijgt de Duitse staat een vijfde van de aandelen van Lufthansa en twee plaatsen in het bestuur.

Lange tijd was er onzekerheid, aangezien grootaandeelhouder Heinz Hermann Thiele, die ruim 15 procent van de aandelen bezit, dreigde tegen te stemmen. Uiteindelijk ging 98 procent van de aandeelhouders akkoord met het stabiliseringspakket van 8,7 miljard euro.

Lufthansa kon een beroep doen op steun van het Duitse economische stabilisatiefonds als twee derde van de aandeelhouders ermee instemde.

Bij Lufthansa verdwenen de laatste maanden 5.000 banen. Hieronder 600 piloten, 2.600 cabinemedewerkers en 1.500 man grondpersoneel.
Zonder financiële steun dreigde verlies van banen voor 22.000 van de in totaal 138.000 medewerkers.

Lufthansa-topman Carsten Spohr stond aanvankelijk huiverig tegenover staatssteun, omdat hij vreesde dat de overheid zich met de dagelijkse gang van zaken zou gaan bemoeien.

Peter Altmaier, de Duitse minister van Economische Zaken, liet eerder weten het belangrijk te vinden dat Lufthansa onafhankelijk blijft opereren. Volgens hem wil de staat maar een beperkt aantal jaren aandeelhouder blijven.  De staat zou als grootaandeelhouder alleen willen optreden om eventuele vijandige overnames van Lufthansa te voorkomen.
Het aandeel van Lufthansa schoot na het akkoord ruim 7 procent omhoog. (Foto Lufthansa)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.