Aandeel Thomas Cook opgewaardeerd - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Aandeel Thomas Cook opgewaardeerd

Door: | 29 mei, 2019

De Duitse investeringsbank Berenberg heeft het aandeel Thomas Cook opgewaardeerd van ‘sell’ naar ‘hold’. Volgens de bank zijn er weliswaar nog steeds onzekerheden, maar maakt de potentiële verkoop van de airline-tak in combinatie met de steun van de Chinese grootaandeelhouder Fosun een goede kans van slagen.

Berenberg schat de netto waarde van de airline-tak op ruim 600 miljoen pond, ofwel 680 miljoen euro. Morgan Stanley meldde vorige week dat Thomas Cook zijn airline-tak wellicht voor 1,3 miljard Britse pond van de hand zou kunnen doen. Volgens Berenberg is verkoop van de airline-tak een goede eerste stap om de financiën op orde te krijgen, maar tegelijk zegt de bank dat Thomas Cook Group dan in het vervolg niet meer kan rekenen op bijdragen van de airline-tak, die wel winstgevend is. De eigen airline-groep van Thomas Cook vervoerde in boekjaar 2018 ruim 20 miljoen passagiers, met een omzet van 3,9 miljard euro. Het operationele resultaat groeide vorig jaar met 37 procent naar 146 miljoen euro.

Na het positieve analistenrapport steeg de waarde van het aandeel Thomas Cook dinsdag op de  beurs van Londen met 21,2 procent.

Lufthansa liet recent weten belangstelling te hebben voor Condor, de Duitse vakantievlieger die onderdeel is van Thomas Cook, en mogelijk voor de UK-tak van Thomas Cook Airlines. Het Britse reisconcern liet eerder al weten dat zich meer gegadigden hebben gemeld voor de airline-tak.
Volgens Berenberg is herstructurering van het bedrijf in combinatie met kostenreductie de beste oplossing voor de toekomst, zegt het Britse Travel Weekly.

Speculaties
Eind vorige week werd bekend dat investeerder Triton Partners een bod heeft gedaan op de touroperators en airlines van Thomas Cook in Scandinavië.
In een korte verklaring bevestigde Thomas Cook Group vrijdag een ‘ongevraagd voorlopig bod’ te hebben ontvangen van de strategische belegger Triton.
Het bod geldt zowel voor de touroperator-activiteiten met de labels Ving, Spies, Tjaereborg en Globetrotter, als voor de luchtvaartmaatschappijen in Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken. Over de hoogte van het bod werd niets gezegd. Triton heeft eind vorig jaar al een meerderheidsbelang in Sunweb genomen.

In Britse media wordt ondertussen volop verder gespeculeerd over de toekomst van Thomas Cook Group. Op basis van berichten in The Telegraph wordt gemeld dat één van de plannen zou zijn om te focussen op verkoop via de website en daarmee een ‘online vakantie marktplaats’ te worden. Analisten wachten nu eerst concrete stappen van potentiële gegadigden af.

(Visited 196 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel