
De Noord-Italiaanse provincie Zuid-Tirol focust zich extra op de Nederlandse markt. ‘Hoewel Nederland een kleine markt is, hebben we hier veel vaste bezoekers. Het loont om hier actief te zien’, zegt Andreas Tschurtschenthaler, verantwoordelijk voor pr- en marketing van het verkeersbureau van Zuid-Tirol.
Naast z’n uitbundige natuur en wintersportmogelijkheden staat Zuid-Tirol vooral bekend om zijn culinaire aspect. De provincie telt 23 Michelin-sterren verdeeld over 18 restaurants. Op initiatief van het verkeersbureau was sterrenkok Matteo Metullio dinsdagavond naar Amsterdam gekomen om daar zijn kookkunsten te vertonen.
Zuid-Tirol telt 29 miljoen buitenlandse gastnachten per jaar. Het merendeel van de toeristen komt uit Duitsland en Italië zelf. Nederlanders zijn goed voor een aandeel van 2,7 procent. Zuid-Tirol is onder andere met Transavia bereikbaar via Innsbruck (alleen in de winter) of Gerona.
Foto: in de keuken (vlnr): sterrenkok Matteo Metullio, Deborah Carlin (Zuid-Tirol), Vincent van Leeuwen (Burosix), Sabine Mahlknecht (Zuid-Tirol), keukenchef Annamarie Vallazza en Andreas Tschurtschenthaler.