Na Hurghada: Steigenberger gaat franchise-hotels beter controleren - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Na Hurghada: Steigenberger gaat franchise-hotels beter controleren

Door: | 14 september, 2018

De Steigenberger Hotels gaan de kwaliteit van hun franchise-partners nadrukkelijker controleren op naleving van kwaliteitsnormen.  Dat zegt het bedrijf in een verklaring naar aanleiding van de dood van het Britse echtpaar dat op 21 augustus dit jaar onverwacht kwam te overlijden in een hotel in de Egyptische badplaats Hurghada. Het stel verbleef in het Steigenberger Aqua Magic Hotel, een franchise-partner van de Duitse hotelgroep.

De Egyptische autoriteiten verklaarden eerder deze week dat het stel is overleden aan een besmetting met de E-colibacterie. Het Britse echtpaar had geboekt bij Thomas Cook, dat daags na de gebeurtenissen uit voorzorg meteen ruim 300 gasten uit het hotel evacueerde.

Thomas Willms, de CEO van Steigenberger Hotels AG, laat weten diep bedroefd te zijn door de tragische gebeurtenissen. ‘Onze gedachten gaan uit naar de familieleden. We bieden ons medeleven aan in deze moeilijke situatie.’
Volgens Willms moeten klanten bij het merk Steigenberger erop kunnen rekenen dat kwaliteit en veiligheid de hoogste prioriteit hebben, ongeacht wie de eigenaar is of hoe de contractuele structuur is. ‘De uitkomsten van het onderzoek van de Egyptische autoriteiten komen niet overeen met onze strenge normen op het gebied van kwaliteit en veiligheid’, zegt de CEO.

Voorkomen
Steigenberger kondigt verscherpte maatregelen aan om herhaling van dergelijke tragische gebeurtenissen als in Hurghada in de toekomst te voorkomen. De richtlijnen en specificaties voor alle franchise-hotels worden tegen het licht gehouden.
Willms voegt daar aan toe dat Steigenberger nog niet het hele rapport van de Egyptische onderzoekers heeft kunnen inzien. ‘Gezien het feit dat nog steeds onderzoek in het Steigenberger Aqua Magic Hotel plaatsvindt, kunnen we niet bevestigen dat de familie is besmet door voedsel dat in ons hotel is geserveerd.’
Willms zegt persoonlijk de leiding te nemen om ervoor te zorgen dat de maatregelen worden doorgevoerd. ‘Alle Steigenberger Hotels moeten veilig zijn. Op dat gebied doen we geen concessies.’

Bacterie
Thomas Cook stelde op basis van eigen onderzoek, vijf dagen na de tragische gebeurtenissen, al vast dat in het hotel de E-colibacterie was aangetroffen. Volgens Duitse media, die citeren uit het betreffende hygiënerapport, was de grenswaarde van de E-colibacterie 24 keer hoger dan toegestaan. De bacterie zou hebben gezeten in licht aangebraden rundvlees. Hierin kwam ook een hoge waarde van stafylokokken voor.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel