‘Brits stel stierf door E-colibacterie’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

‘Brits stel stierf door E-colibacterie’

Door: | 13 september, 2018

Het Britse echtpaar dat op 21 augustus dit jaar onverwacht stierf in een hotel in de Egyptische badplaats Hurghada is overleden aan een besmetting met de E-colibacterie, zo hebben de Egyptische autoriteiten laten weten op basis van forensisch onderzoek.

Tests van de lucht en het water in het Steigenberger Aqua Magic Hotel waar het echtpaar verbleef, hebben niets ongewoons opgeleverd. John Cooper (69) en zijn vrouw Susan (64) waren op vakantie met hun dochter en kleinkinderen, toen ze plotseling ziek werden. De man overleed in de hotelkamer, zijn vrouw in de ambulance op weg naar het ziekenhuis.
Omdat zich in de dagen voor de dood van het echtpaar al meer mensen dan normaal hadden gemeld bij de dokter in het vijfsterrenhotel, nam reisorganisatie Thomas Cook geen risico. Alle 307 gasten werden geëvacueerd. Onder die gasten waren ook 10 Nederlanders.

Op basis van eigen onderzoek liet Thomas Cook op 6 september al weten dat de kwaliteit van water en lucht van het hotel in orde was en dat evenmin sprake was van koolmonoxidevergiftiging. Bij onderzoek naar de voedsel- en hygiënekwaliteit werd echter een hoog gehalte aan E-colibacteriën en stafylokokken aangetroffen. Dat is nu bevestigd door de Egyptische autoriteiten.

Op zijn website zegt Thomas Cook het volledige rapport van de Egyptische aanklager nog niet te hebben gelezen en te willen wachten met een reactie tot de eigen experts dat hebben bestudeerd. ‘We zijn diep geraakt door de tragische dood van John en Susan Cooper. We zullen hun dochter en de rest van familie onze volledige steun blijven geven.’

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel