VNV ‘verrast en woedend’ door kort geding Ryanair - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

VNV ‘verrast en woedend’ door kort geding Ryanair

Door: | 8 augustus, 2018

Ryanair heeft de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) in kort geding gedagvaard, met als inzet een stakingsverbod van haar vliegers dit zomerseizoen.

De VNV zegt erg verrast te zijn door deze stap van Ryanair, aangezien de prijsvechter nergens anders in Europa recent heeft geprobeerd een staking van haar piloten via de rechter tegen te houden. Bovendien heeft de VNV nog niet het voornemen uitgesproken om deze zomer bij Ryanair te gaan staken. ‘Het kort geding is in onze ogen voorbarig’, zegt de VNV in een verklaring.

‘Met deze dagvaarding probeert Ryanair wederom rechten van haar medewerkers te ontnemen. Het cao-conflict waar Ryanair zich in bevindt, gaat namelijk over werknemersrechten. Zo streeft de VNV ernaar dat het Nederlands recht van toepassing wordt op het in Nederland werkzame Ryanair-personeel. De pilotenvakbond is dan ook woedend vanwege de Ryanair-aanval op het Nederlands stakingsrecht, hetgeen een fundamenteel recht is van werknemers in Nederland.
Het kort geding dient donderdag bij de rechtbank in Haarlem.

(Visited 533 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

  1. OldStick

    Ryanair advocaat, Jochem Croon, zegt dat het kort geding wel kans heeft omdat een rechter eerder een stakingsverbod tegen Easyjet heeft uitgevaardigd – omdat de gevolgen voor reizigers zgn. ‘te zwaar’ zouden zijn. Dat is NIET WAAR. In het destbetreffende geval heeft de rechter gewoon gezegd dat Easyjet vrij was om andere piloten in te zetten om de stakende piloten te vervangen. Dat is GEEN stakingsverbod! In het RYR geval wachten we op de uitspraak vanmiddag van het kort geding in Haarlem. RYR kan moeilijk vervangende piloten inzetten omdat zij die gewoon niet hebben!!!