Norwegian Air meldt winst - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Norwegian Air meldt winst

Door: | 12 juli, 2018

Norwegian Air heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst behaald van 300 miljoen Noorse kronen, ofwel 31 miljoen euro. De omzet steeg met 32 procent.

De airline vervoerde in het tweede kwartaal 10 miljoen passagiers. Dat is 16 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst komt als een verrassing voor analisten. Er was juist op gerekend dat de airline verlies zou maken. Vorig jaar had Norwegian in het tweede kwartaal nog een verlies van 691 miljoen Noorse kronen, ofwel 73 miljoen euro.
Volgens CEO Björn Kjos is de winst van dit jaar onder andere te danken aan de lagere kosten. Over de rest van het jaar is hij iets minder optimistisch, onder andere vanwege mogelijk hogere brandstofprijzen.
Norwegian heeft in het tweede kwartaal drie Boeings van het type 787-9 Dreamliner en twee Boeing 737 MAX 8 aan zijn vloot toegevoegd.

In totaal wordt de vloot dit jaar uitgebreid met elf Boeing 787-9 Dreamliners, twaalf Boeing 737 MAX 8 en twee Boeing 737-800 die al zijn uitgeleverd. Met een gemiddelde leeftijd van 3,7 jaar zegt Norwegian een van de groenste en modernste vlotten in de wereld te hebben.
Norwegian was recent vooral in het nieuws omdat zowel Lufthansa Group als International Airlines Group (IAG), moederbedrijf van onder andere British Airways, Iberia, Vueling, Aer Lingus en Level, belangstelling hebben om de Scandinavische airline over te nemen.

(Visited 105 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel