Certificeerders duurzaamheid slaan handen ineen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

KLM Air France scoort op duurzaamheid

Certificeerders duurzaamheid slaan handen ineen

Door: | 11 juli, 2018

Control Union en Green Globe slaan de handen ineen op het gebied van certificering voor duurzaam toerisme. Green Globe is een wereldwijde certificeringsstandaard voor de toerismesector die meer dan 20 jaar geleden werd ontwikkeld. Het bedrijf achter de certificering gaat nu samenwerken met Control Union.

Control Union, dat zichzelf profileert als een one-stop-shop voor certificeringsprogramma’s, kan nu ook reisorganisaties, conferentieoorden, hotels, resorts, golfbanen en attracties certificeren volgens de standaarden van Green Globe.
Beide bedrijven claimen hoogwaardige en onafhankelijke audits te hebben om de kwaliteit van de duurzaamheidsaudits binnen de reisbranche te verhogen. Green Globe zegt te werken met onafhankelijke audits op locatie. Hierbij worden beleid en strategie van een bedrijf ook vergeleken met de realiteit. Op deze manier kan een passend oordeel worden geveld over de mate van duurzaamheid van een organisatie, zeggen de twee organisaties.

Duitsland
De Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) liet recent weten voor het vijfde jaar op rij het Green Globe-programma succesvol te hebben afgerond. De DZT ontving daarom de gouden status van Green Globe.
‘Wij positioneren vakantieland Duitsland als bestemming met veelzijdige, aantoonbaar duurzame, toeristische arrangementen en diensten. Daarbij geven we als DZT het goede voorbeeld door als onderneming te streven naar een reductie van onze ecologische voetafdruk’, zegt Petra Hedorfer, bestuursvoorzitter van de DZT.
‘Alleen al door de consequente toepassing van groene stroom op het hoofdkantoor en het organiseren van ons grootste marketingevenement, de Germany Travel Mart (GTM) als Green Meeting, konden we dit jaar bijna 200 ton CO2 besparen.’

(Visited 72 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel