Otravo fuseert met Spaans Travelgenio - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Otravo fuseert met Spaans Travelgenio

Door: | 26 april, 2018

Otravo, het moederbedrijf van onder andere Vliegtickets.nl, de VakantieDiscounter, Flygstolen en Greitai, fuseert met de Spaanse online reisagent Travelgenio. Door de fusie met deze online travel agent (OTA) uit Madrid behoort Otravo tot de top-5 van online aanbieders van vliegtickets en vakantiereizen in Europa.

Het is de vierde transactie op rij sinds de toetreding van investeerder Waterland een meerderheidsaandeel in Otravo verwierf. De Duitse mededigingsautoriteit is op de hoogte gebracht.
Met de strategie om klanten via metazoekmachines tickets te leveren tegen zeer scherpe prijzen is Travelgenio sinds de oprichting in 2010 in rap tempo uitgegroeid tot een speler van formaat, met een jaaromzet van meer dan 950 miljoen euro. Met de fusie ontstaat een van de grootste online reisagenten in Europa, met een gezamenlijk salesvolume van 1,6 miljard euro.

Beide partijen zien veel voordelen in de fusie, zegt Hans van Hoffen, Chief Commercial Officer van Otravo. ‘Met deze strategische transactie zetten wij een belangrijke stap richting een global footprint. Daarnaast kunnen we samen economische schaalvoordelen bereiken waar de consument beter van wordt. Na deze fusie zijn we een top vijf speler in Europa en gereed om een wereldwijde speler te worden.’

Mariano Pelizzari, CEO van Travelgenio, voegt daaraan toe: ‘Dit is voor beide bedrijven een kans om samen een leidende rol te pakken in de snelle veranderingen in de Europese markt voor vliegtickets. We zijn blij dat we ons kunnen aansluiten bij Otravo. Dit zal onze business naar een hoger niveau tillen door synergie-effecten en zorgen dat we een nog relevantere speler in de reisindustrie zullen worden. We zijn er zeker van dat dit bovendien wordt vertaald naar competitieve prijzen en andere voordelen voor alle klanten van Otravo.’
Pelizzari treedt samen met mede-oprichter en CTO Pablo Albera toe tot de directie van Otravo en blijft leiding geven aan het merk Travelgenio.

Foto: nieuwe collega’s onder elkaar (vlnr): Sebastian Barbagallo (CFO Travelgenio), Pablo Albera (CTO Travelgenio), Sjors Grijpink (CTO Otravo), Martin Hulsman (CFO Otravo), Hans van Hoffen (CCO Otravo) en Mariano Pelizzari (CEO Travelgenio).

(Visited 682 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel