Wenen beste stad om in te leven - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Wenen beste stad om in te leven

Door: | 21 maart, 2018

Het is Amsterdam niet gelukt in de top 10 van beste steden om in te leven te komen. In de jaarlijkse ranglijst ‘Quality of Living survey’ die adviesbureau Mercer heeft gepubliceerd, staat Amsterdam op plaats 12.

Wenen bezet de eerste plek op de wereldranglijst van meest leefbare steden. Het onderzoek wijst uit dat ondanks de economische en politieke beweeglijkheid in Europa, mede veroorzaakt door onzekerheid rond de Brexit, Europese steden nog altijd de beste leefbaarheid hebben en hiermee aantrekkelijke bestemmingen zijn voor expats, schrijven de onderzoekers.
Wenen staat voor het negende jaar op rij op de eerste plek, gevolgd door Zürich. Auckland (Nieuw-Zeeland) en München bezetten een gedeelde derde plek. Vancouver maakt de top 5 af en is daarmee de hoogst scorende stad van Noord-Amerika.
Wenen scoort zo goed vanwege zijn goede veiligheid, georganiseerd openbaar vervoer en diversiteit van culturele en recreatieve faciliteiten.
Amsterdam staat net als voorheen op de twaalfde positie. De hoofdstad van Nederland scoort zoals altijd goed op factoren als onderwijs, economisch klimaat en de sociaal-culturele omgeving. Wel valt er volgens de onderzoekers nogal wat te verbeteren op het gebied van verkeersopstoppingen. Maar dat wisten Amsterdammers zelf al langer.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel