ANVR zet bagagekosten op een rij - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

ANVR zet bagagekosten op een rij

Door: | 20 juli, 2017

De ANVR heeft op haar website alle bagagekosten en -voorwaarden van airlines op een rij gezet. Het gaat hierbij zowel om ruimbagage als handbagage. Tevens is er gelinkt naar de bagagekosten per luchtvaartmaatschappij.

Op de site stonden al alle vervoersvoorwaarden van niet alleen airlines, maar ook andere vervoerders als trein, bus en ferrymaatschappijen.

‘Luchtvaartmaatschappijen stellen allemaal verschillende voorwaarden aan hand- en ruimbagage en hanteren hierbij ook verschillende toeslagen. Voor de consument wordt dit steeds belangrijker om te weten, aangezien de kosten voor het meenemen van bagage in het afgelopen jaar weer fors zijn gestegen’, zegt ANVR voorman Frank Oostdam.

Eenvoudig
Met het overzicht op de website van de ANVR hebben reisondernemingen en consumenten alle gegevens op één plaats. Kosten en voorwaarden kunnen zo dus eenvoudig worden vergeleken.’

Van alle vervoerders is een aparte link per voorwaarde/kosten met de standaardcodes voor de vervoerders opgenomen. Dit maakt het voor ANVR-reisondernemers eenvoudig om op websites of boekingsbevestigingen direct door te linken naar de voorwaarden/kosten van de betreffende maatschappij.

Afgelopen week meldde ticketaanbieder weflycheap.nl dat de prijzen voor het meenemen/bijboeken van ruimbagage de afgelopen twee jaar fors gestegen, soms zelfs meer dan honderd procent. Vooral in Europa zijn de prijzen fors gestegen.

Klik hier om het overzicht te bekijken.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel