Hurghada: klanten reageren gelaten - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Hurghada: klanten reageren gelaten

Door: | 17 juli, 2017

Vakantiegangers in Hurghada hebben gelaten gereageerd op de aanslag van vrijdag, waarbij een man twee Duitse vrouwen doodstak en vier andere toeristen verwondde.

De dader zou een 28-jarige student uit het noorden van Egypte zijn, die verklaarde namens terreurgroep IS te handelen. De aanvaller zou vanaf een openbaar strand naar een resort zijn gezwommen. De aanval komt op een moment dat het toerisme naar Egypte weer een stijgende lijn vertoont.
Touroperators hadden zich na de aanval voorbereid op veel vragen van consumenten, maar melden dat er nauwelijks verontruste reacties binnen zijn gekomen. De lokale stranden en markten in de Egyptische badplaats aan de Rode Zee worden als vanouds goed bezocht.

Incident
‘We waren voorbereid op veel vragen, vooral ook omdat de aanval op vrijdag plaatsvond, maar de reacties bleven uit’, zegt woordvoerster Hanita van Meer van Thomas Cook Nederland, een belangrijke speler op Egypte. ‘Het nieuws kwam verder niet in het tv-nieuws en ebde snel weg. We hebben nog contact met het ministerie van Buitenlandse Zaken gehad, dat liet weten dat het waarschijnlijk een incident betrof. Onze reisleiding houdt de situatie ter plaatse wel in de gaten.’

Deel dit artikel