WTTC: herstelplan voor reis- en toerismesector en 100 miljoen banen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

WTTC: herstelplan voor reis- en toerismesector en 100 miljoen banen

Door: | 21 oktober, 2020

De ministers van Toerisme van de G20, meer dan 45 CEO’s uit de reis- en toerismesector en de World Travel & Tourism Council (WTTC) hebben de handen ineen geslagen voor het herstarten van internationale reizen en een herstelplan voor 100 miljoen banen in de reis- en toerismesector wereldwijd.

Volgens de WTTC hebben voorgaande crises laten zien dat de herstart van internationaal reizen en toerisme, inclusief alle economische- en sociale voordelen, in hoge mate afhangt van internationale coördinatie en samenwerking.

Kern van het plan is internationale coördinatie om het wereldwijde reizen te laten hervatten, inclusief het invoeren (internationaal) van een coronatest voor vertrekkende reizigers.

De initiatiefnemers spreken van een historische bijeenkomst, omdat niet eerder zoveel partijen uit de publiek-private sector de handen ineen sloegen.

Herstel
De G20 is als platform ontstaan na de laatste financiële crisis en bestaat uit 19 landen en de Europese Unie. Gezamenlijk zijn de leden van de G20 goed voor circa 90 procent van het wereldwijde bruto nationaal product, zo’n 80 procent van de wereldhandel en twee derde van de wereldbevolking.

Het was de eerste keer dat zoveel CEO’s uit de reis- en toerismesector (virtueel) bijeenkwamen met de ministers van Toerisme van de G20 om een plan op te stellen voor herstel van de reissector.

Het herstelplan van WTTC omvat twaalf punten voor de private sector en twaalf voor de publieke sector. Alle 24 hebben ze tot doel het internationale reizen te reactiveren en wereldwijd 100 miljoen banen te herstellen.

Corridors
De actiepunten behelzen vergaande internationale samenwerking, het wegnemen van reisbelemmeringen, een internationaal testprotocol voor vertrekkende reizigers, gestandaardiseerde veiligheids- en gezondheidsprotocollen, flexibiliteit bij boekingen en wijzigingen die te maken hebben met corona en heldere communicatie aan reizigers.

De tests voor vertrek zijn bedoeld om quarantaines overbodig te maken. Alleen reizigers die daadwerkelijk positief worden getest, zouden dan nog in quarantaine moeten. Dit moet de drempel om weer te gaan vliegen verder verlagen.

Toekomst
Volgens Chris Nassetta, voorzitter van WTTC en tevens CEO van Hilton, is het actieplan enorm belangrijk voor het herstel van de sector en het terughalen van 100 miljoen banen in reizen en toerisme wereldwijd.
Door de samenwerking zou de sector ook beter bestand zijn tegen crises in de toekomst.

Volgens luchtvaartkoepel IATA heeft Covid-19 geleid tot de ergste crisis in de geschiedenis van de commerciële wereldwijde luchtvaart. ‘Om het voortbestaan ​​van de industrie te waarborgen, pleiten we voor een gemeenschappelijke mondiale benadering van testen en het creëren van regionale luchtcorridors, zodat we zo snel mogelijk meer vluchten de lucht in kunnen krijgen en de wereldeconomie in beweging kan komen. Overheden moeten snel handelen en samenwerken voordat het te laat is.’

Motor
Volgens Arnold Donald, President & CEO van Carnival Corporation, is de reis- en toerismesector de afgelopen vijf jaar een belangrijke motor geweest voor de wereldwijde economische groei. ‘Het is absoluut noodzakelijk dat we allemaal samenwerken om internationaal reizen op een veilige en efficiënte manier opnieuw te starten.’
Het herstel van het wereldwijde consumentenvertrouwen is daarbij van groot belang.

Volgens de WTTC is de reis- en toerismesector cruciaal voor economisch herstel. De reissector was in 2019 verantwoordelijk voor 330 miljoen banen wereldwijd (ofwel één op de 10 banen). De sector leverde een bijdrage van 10,3 procent aan het wereldwijde bruto inkomen (GPD), wat neerkomt op 8,9 biljoen dollar (dat is 8,9 met twaalf nullen erachter, triljoen in het Engels, red.).

De sector is goed voor één op de vier van alle nieuwe banen.
De reis- en toerismesector is ook een van de meest diverse sectoren ter wereld, waar mensen werken van alle sociaaleconomische niveaus, ongeacht geslacht of etniciteit, met werk voor 54 procent vrouwen en 30 procent jongeren. (Cijfers: WTTC)

Bekijk hier de pdf met het 24 puntenplan.
WTTC, 100_Million_Jobs_Recovery_Plan-5-1

(Foto Shutterstock).

Deel dit artikel