Winterschema Düsseldorf Airport bekend - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Winterschema Düsseldorf Airport bekend

Door: | 28 oktober, 2019

Düsseldorf Airport heeft het vluchtschema voor de winter bekend gemaakt. Het nieuwe winterrooster wordt op 27 oktober van kracht en biedt 60 luchtvaartmaatschappijen naar 140 bestemmingen.

‘Düsseldorf is de komende winter bij onze sterke luchtvaartpartners vol in beeld. Als gevolg hiervan kunnen passagiers een aantrekkelijk aanbod verwachten van vluchten met nieuwe bestemmingen en verhoogde frequenties op populaire routes’, aldus Thomas Schnalke, CEO van Düsseldorf Airport.

Middellandse Zee
Met name rond de populaire badplaatsen aan de Middellandse Zee en de Rode Zee wordt uitgepakt. Een duidelijke trendbestemming in de winter is Hurghada. Onder andere Eurowings Sun Express, Condor, Corendon Europe en TUI fly vliegen op de Egyptische strandbestemming of verhogen hun frequenties. Düsseldorf Airport verwelkomt ook een nieuwe luchtvaartpartner op deze route: voor de eerste keer in deze winter verbindt Holiday Europe Düsseldorf met Hurghada, Fuerteventura, Marsa Alam en Sharm El Sheikh. De luchtvaartmaatschappij gebruikt de vliegtuigtypen A320 en A321 op de routes.

TUI fly versterkt naast Hurghada het aanbod in de populaire vakantiebestemmingen Palma de Mallorca en Tenerife. Sun Express verhoogt de frequenties vanaf Düsseldorf naar Izmir en vliegt voor het eerst in de winter naar Beiroet in Libanon, Erbil in Irak en Diyarbakir in Turkije. Luchtvaartmaatschappij Condor richt zich ook op populaire zonnige bestemmingen op de middellange afstand. Onder de 14 winterzon-bestemmingen van Condor vallen onder andere 18 wekelijkse vluchten naar de Canarische eilanden Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura.

Meer citytrips
Lauda Air verhoogt de vliegfrequentie richting Malaga en Alicante. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar Sevilla op dinsdag en zaterdag vanuit Düsseldorf. Bovendien versterkt Lauda Air haar aanbod op de stadsroutes naar Milaan Bergamo, Stockholm Skavsta en Kopenhagen. Voor het eerst zullen deze routes in de winter tot vijf keer per week gevlogen worden. Flybe verhoogt zijn frequenties naar Manchester tot 22 keer per week. Alitalia verhoogt zijn verbindingen met Milaan tot twaalf keer per week.

Albawings zet de deze zomer ingezette samenwerking met Düsseldorf Airport ook in de winter voort. De luchtvaartmaatschappij verbindt Düsseldorf drie keer per week met de Albanese hoofdstad Tirana. De ook in de zomer nieuw toegevoegde luchtvaartpartner Loganair vliegt in de winter op Glasgow, een verbinding die drie keer per week wordt bediend.

Met ANA gaat het met het nieuwe wintervluchtschema voortaan elke dag met de Dreamliner naar Tokio. Singapore Airlines blijft vliegen naar Singapore via vier wekelijkse verbindingen. Air China doet in de winter drie keer per week de Chinese metropool Beijing aan.

Abu Dhabi
Emirates gaat twee keer per dag naar Dubai, Etihad Airways vliegt één keer per dag naar Abu Dhabi. Delta verbindt Düsseldorf Airport vijf keer per week non-stop met de Atlanta hub. Eurowings blijft in de winter vliegen op populaire langeafstandsbestemmingen in de VS als Miami, Fort Myers en New York. Met de Airbus A330-300 gaat het vervolgens verder naar Punta Cana en Varadero in het Caribisch gebied en ook met het charterverkeer naar Havana, La Romana, Montego Bay en Bridgetown.

TUI fly vliegt voor het eerst in de winter naar Abu Dhabi en bedient één keer per week deze oosterse metropool. Corendon Airlines blijft ook na de zomer één keer per week op de Gambiaanse hoofdstad Banjul vliegen.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel