Warme weer speelt reisbranche parten - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Warme weer speelt reisbranche parten

Door: | 10 juli, 2018

Het warme weer van de afgelopen weken rijdt de reisbranche behoorlijk in de wielen. De ruime voorsprong in de boekingen is gesmolten tot 2,5 procent ten opzichte van vorig jaar.

In de boekingsmaand juni stonden alle buitenlandse bestemmingen dik in de min, blijkt uit de ANVR GfK Travelscan. De enige uitzondering is Nederland, dat in juni dit jaar 8,5 procent meer boekingen telde dan dezelfde maand vorig jaar. ‘Het warme weer heeft veel Nederlanders kennelijk doen besluiten last minute in Nederland te blijven en dat zelfs via een ANVR-reisbedrijf te boeken’, zegt ANVR-voorman Frank Oostdam.
Het hele boekjaar 2018 noteert cumulatief een kleine plus van 2,5 procent. Koploper is Turkije, met een groei van ruim 45 procent. Daarna volgen Griekenland (plus 7,6 procent) en Italië (plus 3,7 procent).
De overige Europese bestemmingen, inclusief Spanje, staan in de min. De boekingen voor Spanje zijn ruim 6 procent lager dan vorig jaar. Daarmee moet wel aangetekend worden dat Spanje drie jaren van fikse groei achter de rug heeft.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de ANVR in januari stelde Oostdam dat de reisbranche,
vanwege de positieve economische situatie en het grote consumentenvertrouwen, in dit boekjaar een groei zou kunnen realiseren van 3 tot 4 procent. Oostdam: ‘Ik denk dat 3 procent nog steeds moet kunnen.’

In Groot-Brittannië en Duitsland werd de last minute vakantiemarkt, naast het warme weer, lange tijd geplaagd door het WK voetbal. In Duitsland trokken de korte termijnboekingen aan zodra het Duitse team was uitgeschakeld. In Engeland is sprake van een omgekeerde beweging. Daar wil nog steeds niemand op vakantie zolang het nationale team nog in de race is. Gevolg: dumpprijzen op de Britse reismarkt, met als voorbeeld een week met TUI UK naar het Turkse Marmaris vanaf Manchester, inclusief vlucht en appartement, voor 200 euro.

(Visited 837 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel