Vliegverkeer Weeze Airport komt weer op gang - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Vliegverkeer Weeze Airport komt weer op gang

Door: | 22 juni, 2020

Op Airport Weeze komen de vluchten geleidelijk aan weer op gang. Na 90 dagen corona-stilstand vertrok afgelopen zondag voor het eerst een vlucht van Ryanair met 155 passagiers aan boord vanaf de luchthaven in Niederrhein naar Malaga.

Het vluchtprogramma wordt vanaf 2 juli aanzienlijk uitgebreid, net op tijd voor het begin van de zomervakantie. Volgens de huidige plannen van Ryanair en Corendon Airlines worden dan 26 bestemmingen in het vluchtschema van Weeze opgenomen. Wekelijks stijgen dan 54 vluchten op vanaf Weeze. In het corona-jaar 2020 komt dit overeen met ongeveer 50 procent van de vluchtcapaciteit van de afgelopen zomer.

De eerste vlucht van Corendon Airlines van Weeze naar Antalya staat gepland voor 27 juni. De voortzetting van de nieuwe verbinding, die twee keer per week wordt gevlogen, is gepland vanaf 15 juli.
Voor reizen naar niet-Europese bestemmingen geldt volgens het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken nog steeds een voorbehoud. Dit geldt momenteel ook voor de geplande  verbindingen van Ryanair naar zes Marokkaanse bestemmingen.

De Spaanse vakantieregio’s Valencia, Alicante, Girona, Mallorca en Ibiza kunnen al vakantiegangers uit Nederland en de aangrenzende Duitse regio Niederrhein ontvangen. Ook Griekenland en Italië behoren tot de landen die zonder beperkingen kunnen worden bezocht.

De luchthaven is voorbereid op de herstart van de vluchtoperaties. Via posters en pictogrammen wordt informatie gegeven over verplichte maskers, hygiëne en afstand bewaren.
De maatregelen ter bescherming van de gezondheid van passagiers, bezoekers en werknemers omvatten de verplichting tot het dragen van maskers, gebruik van desinfecterende middelen in de toegangszones en duidelijk afgebakende afstandszones. (Foto Weeze Airport)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.