Vakanties.nl koopt Zoover - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Vakanties.nl koopt Zoover

Door: | 1 juli, 2020

Beoordelingswebsite en online travel agent Zoover is per 1 juli verkocht aan Vakanties.nl. Dat hebben beide bedrijven woensdag in alle vroegte bekendgemaakt.

Vakanties.nl neemt 100 procent van de aandelen van Zoover Media BV over. Met deze acquisitie wil Vakanties.nl uitgroeien tot marktleider in het segment online travel agency (OTA) in de Nederlandse en Belgische markt.

Vakanties.nl groeide in een jaar tijd van één naar tien miljoen euro omzet. Nu de restricties van de coronacrisis worden afgebouwd, wil het bedrijf sneller opschalen dan de concurrentie, zegt Judith Eyck, CEO van Vakanties.nl.

‘Vergelijk ons met Netflix, dat dankzij data een gepersonaliseerd aanbod biedt. Zoover is een onafhankelijk beoordelingsplatform met een groot bereik en meer dan 3,8 miljoen reviews. Dat stelt ons in staat op te schalen en vakanties nog beter te personaliseren, zodat het vinden en boeken van een vakantie nog makkelijker wordt.’

Martijn Olthof (ex-Bol.com), die per 1 januari dit jaar is begonnen als directeur van Zoover, zal zijn taken overdragen aan Judith Eyck.
Olthof: ‘Zoover is een sterk merk en heeft het vertrouwen van de consument. We zijn enthousiast over deze overname, omdat Vakanties.nl de juiste partner is om het merk Zoover duurzaam te verstevigen en te laten groeien in Nederland en België.’

WebAssets, het moederbedrijf van beoordeling- en boekingsplatform Zoover, blijft in handen van het Duitse HolidayCheck AG.

Start
Judith Eyck zegt de huidige zware situatie waarin de reisbranche verkeert als gevolg van de coronacrisis, te zien als een nieuwe start. ‘Maar met de kennis van drie jaar knokken. Meer mensen kennen ons en onze algoritmes zijn slimmer. Voor onze concurrentie is het lastiger om nu op te schalen, aangezien het geen tech-bedrijven zijn en ze last hebben van legacy. We zijn David die het opneemt tegen Goliath. De kansen liggen voor het oprapen, als we maar snel en wendbaar genoeg blijven.’

Vakanties.nl is in 2017 opgericht door Judith Eyck en Joost Romeijn (Sunweb), die de domeinnaam Vakanties.nl had geclaimd en al enkele jaren in een la had liggen. Judith Eijck werkte voorheen zeven jaar bij Sunweb. Als CEO heeft zij een minderheidsbelang in Vakanties.nl.
Eijck werd in januari dit jaar tijdens het Reisgala van TravMagazine uitgeroepen tot Travel Talent 2020.

Zoover is in 2004 opgericht en is inmiddels de bekendste reviewsite op het gebied van vakanties van Nederland. Als online travel agent verkoopt Zoover.nl sinds eind vorig jaar ook pakketreizen van andere aanbieders.

Over de hoogte van de verkoopsom is niets bekendgemaakt. Ook over personele consequenties is niets gezegd.

Foto: Judith Eyck. (Foto Vakanties.nl)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.