Update: reisorganisaties stellen de reizen uit naar nieuwe data - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Update: reisorganisaties stellen de reizen uit naar nieuwe data

Door: | 13 mei, 2020

Mede vanwege het advies vanuit de ANVR om geen buitenlandse vakantiereizen aan te bieden tot en met 18 juni, schorten veel reisorganisaties hun reizen op. In dit overzicht delen we de updates, die regelmatig worden aangevuld.

De Jong Intra Vakanties
Volgens de richtlijnen van de ANVR en n.a.v. de corona-gerelateerde maatregelen in diverse landen heeft de Jong Intra Vakanties het besluit moeten nemen om alle buitenlandse vakanties met vertrek t/m 18 juni op te schorten. Tevens worden enkele vakanties opgeschort met een vertrekdatum later dit seizoen om één van de volgende redenen:

  • Accommodaties blijven langer gesloten.
  • Vluchten zijn door de luchtvaartmaatschappij geannuleerd.
  • Er sprake is van een verplichte quarantaine na aankomst op de bestemming.

Sunair
Gezien de buitengewone omstandigheden als gevolg van het coronavirus en de maatregelen die de regering eerder heeft genomen, schort Sunair al haar reizen op, die thans geboekt zijn t/m vertrekdatum 18 juni 2020 voor stedenreizen en t/m vertrekdatum 30 juni voor reizen naar de Kanaaleilanden.

FOX Verre reizen van ANWB 
Omwille van de uitbraak en wereldwijde impact van het coronavirus heeft FOX besloten om een groot gedeelte van haar reizen met vertrek tot en met 30 juni niet meer uit te voeren. Uitzonderingen daarop zijn camperreizen via Travelhome of ANWB Ledenreizen en arrangementen binnen Nederland (geannuleerd tot en met 31 mei). Daarnaast zijn alle reizen binnen Europa (met Pharos Reizen of ANWB Ledenreizen) geannuleerd tot en met 14 juni.

Riksja Travel
Reisbrancheorganisatie ANVR adviseert om alle reizen met vertrekdatum t/m 18 juni uit te stellen, en Riksja Travel houdt die termijn ook aan. ‘De reden hiervoor is dat we onze reizen graag willen uitvoeren zoals beloofd in onze voorstellen. En we verwachten dat we dit nu niet kunnen waarmaken in die periode. We nemen zo snel mogelijk contact op met reizigers die binnenkort een Riksja-reis hebben gepland. Dit gaat op volgorde van vertrekdatum.’

Deel dit artikel