Tweede Kamer: onderzoek naar minimumprijs vliegtickets - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Tweede Kamer: onderzoek naar minimumprijs vliegtickets

Door: | 30 juni, 2020

De Tweede Kamer vindt dat het kabinet moet kijken of er een minimumprijs op vliegtickets kan komen. Dit uit vrees voor een prijzenslag tussen luchtvaartmaatschappijen, die na corona alles op alles zetten om de start- en landingsrechten op luchthavens te behouden.

Dat meldt NOS.nl. De partijen vrezen dat in de strijd om de start- en landingsrechten luchtvaartmaatschappijen met stuntprijzen en spotgoedkope vliegtickets gaan werken. Het instellen van een verplichte minimumprijs moet leiden tot eerlijke concurrentie en zal het milieu en het klimaat minder schaden, vindt een deel van de Tweede Kamer.

Minimumprijs 35 euro
Het ticket mag niet goedkoper zijn dan de optelsom van verplichte luchthavengelden, belastingen en andere heffingen op tickets. Wat volgens D66 en de ChristenUnie, de partijen die met het voorstel zijn gekomen, een minimumprijs van ongeveer 35 euro betekent.
Oostenrijk gaat ook een minimumprijs invoeren, van 40 euro. De Tweede Kamer wil dat Nederland met Oostenrijk onderzoekt of er een dergelijke minimumprijs ingevoerd kan worden.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.