Turkse minister: ‘Wij nemen veilig toerisme serieus’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Turkse minister: ‘Wij nemen veilig toerisme serieus’

Door: | 23 juni, 2020

Turkije neemt het onderwerp ‘veilig toerisme’ erg serieus. Dat verklaarde de Turkse minister van Cultuur en Toerisme, Mehmet Nuri Ersoy, afgelopen week op een bijeenkomst met ambassadeurs van de belangrijke herkomstlanden van buitenlandse toeristen in Turkije.

Tijdens de bijeenkomst, die onderdeel was van intensief diplomatiek overleg, liet de minister de aanpak van Turkije zien voor ‘veilig toerisme’ in de praktijk.

De bijeenkomst ‘Re-Turkey’ toonde alle aspecten waar een vakantieganger mee te maken krijgt. Dat is inclusief de maatregelen die onderdeel zijn van het ‘Veilig Toerisme Certificering Programma’, van het vliegtuig tot de luchthaven en van de transfer tot de accommodatie.

Tijdens de bijeenkomst in Antalya liet de minister zien hoe Turkije het toerisme organiseert ten tijde van de coronacrisis. Turkije claimt het eerste land in Europa te zijn dat een ‘veilig toerisme certificeringsprogramma’ heeft geïntroduceerd.
Volgens de minister maakt het programma duidelijk hoe serieus Turkije het onderwerp ‘veilig toerisme’ neemt. Turkije kijkt ernaar uit om de vakantiegangers te verwelkomen wanneer de internationale vluchten naar Turkije worden hervat.

Het aantal aanvragen voor certificering voor veilig toerisme neemt snel toe. Steeds meer bedrijven en organisaties worden gecertificeerd. De minister wees op het lage aantal coronabesmettingen in de populaire toeristische regio’s als Antalya, Aydin en Muğla.

Turkije lanceert op 1 juli een gezondheidsverzekering voor buitenlandse vakantiegangers, die ook geldig is in geval van covid-19.
De verzekeringspakketten dekken alle zorguitgaven tot drie-, vijf- en zevenduizend euro. De pakketten kosten respectievelijk 15, 19 of 23 euro. Deze zijn verkrijgbaar aan boord van samenwerkende luchtvaartmaatschappijen, op de luchthavens, via reisorganisaties en internet.
Deze verzekering moet gasten vertrouwen geven, zegt de minister.

De Turkse reisindustrie is met diverse landen in gesprek over versoepeling van het reisadvies. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor Turkije nog steeds een oranje reisadvies, terwijl Duitsland tot eind augustus een reiswaarschuwing heeft voor 160 landen buiten de EU, waaronder Turkije.
Het is de verwachting en hoop dat de versoepeling snel plaatsvindt.

Alle informatie over het ‘Veilig Toerisme Certificering Programma’ is te vinden op de website van het Bureau voor toeristische promotie en ontwikkeling van Turkije (TGA) https://tga.gov.tr/home

Foto: de Turkse minister van Cultuur en Toerisme, Mehmet Nuri Ersoy (midden) en de Nederlandse ambassadeur in Turkije, Marjanne de Kwaasteniet (rechts).

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.