TUI: zaterdag weer naar Canarische Eilanden, inclusief gratis coronatest - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

TUI: zaterdag weer naar Canarische Eilanden, inclusief gratis coronatest

Door: | 27 oktober, 2020

TUI start zaterdag 31 oktober weer met reizen naar de Canarische Eilanden. Zoals bekend heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies gewijzigd van oranje naar geel.

TUI benadrukt alleen vakanties aan te bieden die verantwoord, veilig en comfortabel zijn en die in overeenstemming zijn met het reisadvies.
Hoewel deze nog niet verplicht is, kunnen reizigers op kosten van TUI een PCR-test voor vertrek laten afnemen.

In navolging van onze buurlanden Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies naar de Spaanse Canarische eilanden voor Nederland ook weer op geel gezet. Ook de Belgen mochten de afgelopen maanden blijven reizen naar een aantal van deze eilanden. Dit aangepaste reisadvies betekent dat vakantiereizen vanuit Nederland weer mogelijk zijn.

TUI zegt te constateren dat er na de stressvolle zomer nadrukkelijk vraag is naar zonvakanties naar veilige bestemmingen.
‘Het enthousiasme om er even tussenuit te gaan en de zon op te zoeken is erg groot bij een grote groep mensen, zeker nu het barre herfstweer is aangebroken’, zegt Arjan Kers, General Manager van TUI Nederland.

‘Ik ben blij dat het weer mogelijk is naar de Canarische eilanden op vakantie te gaan, het is de meest geliefde winterzonbestemming van de Nederlandse vakantieganger. De afgelopen maanden is er hard aan gewerkt om iedereen te verzekeren van een veilige en verantwoorde vakantie. De geselecteerde hotels ter plaatse hebben alle nodige en wenselijke maatregelen genomen en de Spaanse autoriteiten hebben duidelijke richtlijnen uitgevaardigd. In alle eerlijkheid moeten we zeggen dat veel reizigers zich nu veiliger zullen voelen op de Canarische eilanden dan in Nederland.’

PCR-test voor vertrek
De lokale autoriteiten eisen op dit moment geen test voor een bezoek aan de Canarische eilanden. Toch vraagt TUI haar reizigers om zich te laten testen voor vertrek, om haar reizigers maximaal het gevoel van comfort en een veilige reis te geven. Een negatieve uitslag van de test moet overlegd kunnen worden bij incheck. Boekers van een vakantie kunnen op kosten van TUI een PCR-test voor vertrek laten afnemen.

TUI zal vakanties aanbieden naar de eilanden Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote. De eerst afreisdata zijn al komende zaterdag 31 oktober naar Gran Canaria en zondag 1 november naar Tenerife. Op haar website heeft TUI een speciale pagina met informatie over reizen in Corona-tijd waar alle maatregelen op de bestemmingen vermeld staan. Daar wordt ook vermeld hoe en waar de PCR-test af te laten nemen. (Foto Shutterstock)

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.