Travelscan: herstel voor Griekenland - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Travelscan: herstel voor Griekenland

Door: | 12 oktober, 2016

Het herstel van de boekingen naar Griekenland zet door, blijkt uit de ANVR GfK Travelscan over september. In deze maand noteerde Griekenland een plus van 29 procent ten opzichte van september vorig jaar.

Daarmee is de achterstand voor het hele jaar bijna weggewerkt. Voor boekjaar 2016, tot en met september, staat Griekenland nu op min 1,8 procent. Portugal noteerde in september ruim 26 procent meer passagiers, terwijl Spanje in deze maand ruim 16 procent pluste.
Turkije blijft achterlopen. In september waren er 23 procent minder boekingen voor Turkije dan in dezelfde maand vorig jaar. Over het hele seizoen loopt Turkije nu 33 procent achter. ‘We verwachten wel dat Turkije in de herfstvakantie iets zal inlopen. Volgens touroperators wordt er goed geboekt. Daardoor zal de min voor Turkije minder klein worden’, zegt ANVR-voorman Frank Oostdam.
De totale boekingen voor dit seizoen staan op een kleine plus van 0,6 procent. Van alle bestemmingen is Spanje koploper. Voor het hele seizoen staat Spanje op een voorsprong van bijna 28 procent. Portugal is een goede tweede, met een plus van 23 procent. ‘Ik verwacht dat we het jaar wat boekingen betreft positief afsluiten, met een plus tussen 1 en 2 procent’, zegt Oostdam.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel