Transavia biedt klanten excuses aan - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Transavia biedt klanten excuses aan

Door: | 7 augustus, 2020

Transavia heeft excuses aangeboden aan alle klanten. Dat is gebeurd per e-mail, waarin de airline zich verontschuldigt voor de slechte bereikbaarheid, communicatie én het lange wachten op een voucher of terugbetaling.

‘Kortom, we hebben de afgelopen tijd niet de service kunnen bieden die je van ons mag verwachten. Daarvoor bieden we onze excuses aan’, schrijft Transavia.

Onder het kopje ‘Wat kun je van ons verwachten?’ zegt de airline:

-‘Als je je voucher of refund nog niet hebt ontvangen, dan ontvang je deze zo snel mogelijk. In de maand september verwachten we dat we de laatste vouchers hebben verstuurd en refunds hebben verwerkt.

-Inmiddels kun je direct een terugbetaling van je voucher aanvragen. Dat regel je via onze website.

-We werken hard aan de oplossing om de restitutie van de vouchers binnen enkele dagen uit te kunnen betalen. Wij verwachten dat deze oplossing begin september gereed is. Daarna zullen we tot uitbetaling overgaan. Heb je al een aanvraag gedaan om je voucherbedrag terug te krijgen op je rekening? We vragen je om nog even geduld te hebben en geen verdere actie te ondernemen.

-Om je meer alternatieven te bieden om je voucher in te zetten voor volgend jaar, publiceren we ons zomerschema voor 2021 daarom eind augustus.

-Als er iets verandert met betrekking tot jouw geboekte vlucht, informeren we altijd de hoofdboeker over de mogelijkheden.

-Meer dan 95 procent van passagiers en partners van geannuleerde vluchten hebben van Transavia restitutie of een voucher ontvangen.

-Door het complexe distributielandschap merken we dat er veel vragen zijn. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat het geld teruggestort is naar een tussenpartij. We vragen dus alle reisorganisaties voor wie dit geldt, goed te overleggen en contact op te nemen met deze tussenpartij. Inmiddels zijn namelijk voor het overgrote gedeelte vouchers gestuurd of heeft er restitutie plaatsgevonden.’

-‘Door het enorme aantal wijzigingen, annuleringen en vragen zijn we in de afgelopen periode niet altijd goed bereikbaar geweest. Nogmaals: daar bieden we onze excuses voor aan. We hebben extra geïnvesteerd om onze bereikbaarheid te verbeteren. We willen je, juist in deze onzekere tijd, zo goed mogelijk helpen.’

Voor informatie over vouchers, vluchten en vliegen in tijden van corona verwacht Transavia naar de website, maar is ook bereikbaar via het Service Center (telefonisch) en via Whatsapp. (Foto Transavia)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

 1. Maaike Kroot

  Ik wacht ook nog steeds op mijn refund voor een geannuleerde vlucht van 14 juni 2020.

 2. Jaap Achterberg

  Beste Karin en overige lezers,

  Zelf zie ik dagelijks hoe knetterhard er al 5 maanden wordt gewerkt aan honderdduizenden restitutie boekingen. Het grote publiek heeft naar mijn indruk werkelijk geen idee hoe groot de terugstort operatie is. Het is ze misschien ook niet te verwijten. Maar geloof me. Het is als een krankzinnige marathon lopen.

 3. Frans

  Van Transavia inderdaad de excuus mail ontvangen. En nu maar hopen dat het geld van de vouchers snel teruggestort wordt. Overigens wachten wij ook nog op de refund van KLM en Ryanair. Deze luchtvaartmaatschappijen laten niets van zich horen en zijn ook niet bereikbaar. Een heel slechte zaak hoe luchtvaartmaatschappijen met hun klanten omgaan ……

 4. Karin Franse

  Ja Adrie je hebt gelijk. Mijn vuchten geannuleerd door HV. Zelfde vlucht opnieuw kunnen boeken voor veel hogere prijs. Blijkt dat ze helemaal mijn terug vlucht niet geannuleerd hebben dus dubbele reservering.
  Voor hun een excuus om voorlopig niet met een voucher af te komen en dus ook geen refund kan aanvragen.
  Dan zeg ik chapeau aan Raiynair en Easyjet. Laat deze twee laatse maatschappijen maar meer rechten krijgen op NL luchthavens. Dan kunnen we verder zonder HV.

 5. Karin Franse

  Wat een grappig bericht zal ik maar denken. Heb geen email van HV mogen ontvangen. Kan geen verzoek tot refund indienen omdat ik nog steeds wachtende ben op een voucher. Ze weten het weer mooi te vertellen maar waarmaken ho maar.