Topjaar Sunny Cars, Spanje is favoriet - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Topjaar Sunny Cars, Spanje is favoriet

Door: | 27 november, 2019

Sunny Cars heeft een goed jaar achter de rug. Het aantal reserveringen op de Nederlandse markt is het afgelopen jaar met 10% toegenomen. Ook debuteert Sunny Cars in de Top 50. Het bedrijf komt binnen op nummer 24.

‘De huurauto is steeds vaker een belangrijk onderdeel van de vakantie. Omdat huren via Sunny Cars duidelijk, transparant en zonder verrassingen is, vertrouwen consumenten ons en dat is te zien in onze resultaten’, vertelt Hans Knottnerus, managing director van Sunny Cars in Nederland, België en Frankrijk. ‘Ik ben dan ook erg trots op alle medewerkers van Sunny Cars. Met zijn allen hebben we ervoor gezorgd dat we wederom een recordjaar achter de rug hebben.’

Spanje
Spanje is nog altijd favoriet onder de Nederlandse en Belgische vakantieganger, blijkt uit de cijfers van Sunny Cars. Met stip zijn er op deze bestemming de meeste auto’s verhuurd. Naast deze favoriet zijn in de top tien landen Kroatië (24%), Canada (19%) en Curaçao (16%) de grootste stijgers. Ook Marokko, IJsland en Cyprus worden steeds populairder. Niet alleen de topbestemmingen zitten in de lift.
Extra services, die bovenop de all-in autohuur formule geboekt kunnen worden, zijn eveneens sterk gegroeid in populariteit. Vooral het huren zonder creditcard neemt toe. ‘Hier is vanuit de markt veel vraag naar’, zegt Knottnerus. ‘Het toenemende gebruik van onze services onderstreept de succesvolle inspanning om ons huurautoproduct continu te optimaliseren en past bij de toenemende eisen van autohuurklanten.’ Sunny Cars is momenteel de enige aanbieder waar een auto zonder waarborg kan worden gehuurd. De autohuurspecialist neemt bij deze service het risico van de borg volledig over en staat garant bij de lokale wagenparkaanbieder. Populair is ook het overslaan van de wachtrij. Deze zogeheten fastlane service staat op de tweede plek van meest geboekte services.

830.000 boekingen 
Het is voor Sunny Cars niet alleen een succesvol jaar in Nederland en België. De Sunny Cars groep heeft in totaal ruim 830.000 boekingen gerealiseerd voor de markten Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. CEO en oprichter van Sunny Cars Kai Sannwald is tevreden met de resultaten. ‘De toeristische sector in Duitsland verkeerde in een moeilijke situatie, mede door het afwachtende boekingsgedrag van consumenten. Ondanks een moeizame start, hebben we een recordomzet van 275 miljoen euro behaald.’

De gemiddelde omzet per huurauto is in 2018/2019 met 2% gestegen naar 331 euro. De gemiddelde huurperiode, die in totaal 8,23 dagen bedroeg in 2018/19, is daarentegen licht gedaald. De voorboekingsperiode nam met 69,11 dagen toe.
Het nieuwe boekjaar is voor Sunny Cars zonnig gestart. Voor de zomerperiode van 2020 (reserveringen met huuringang na 1 april 2020) is er een stijging van 30% te zien. Ook is er een toename van 46% in Griekenland, 44% in Canada en een plus van 20% in de VS. De populairste autohuurlanden laten eveneens een groei zien. Italië zit zelfs op een stijging van 64% en het geliefde Spanje staat 13% in de plus.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel