Thomas Cook: wie vangt de klappen op? - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Thomas Cook: wie vangt de klappen op?

Door: | 23 september, 2019

Lokale werknemers van Thomas Cook, zoals buschauffeurs en reisagenten, zijn de eerste groep die de klappen opvangt. Dit zegt Marco van Leeuwen, specialist reisindustrie aan de Breda University, tegen NOS nadat de Britse touroperator alle activiteiten heeft gestaakt.

De kans is volgens van Leeuwen groot dat met name de werknemers van hotels door lagere prijzen minder gaan verdienen. Zo zegt hij tegen de NOS: ‘Er is al langere tijd een beddenstrijd aan de gang. Dus het kan best zo zijn dat andere touroperators nog snel voor 2020 hun al afgesloten contracten gaan herzien. Maar dat betekent wel dat de prijzen omlaag moeten.’ Hij doelt hiermee onder andere op Spanje, waar de Britten de voornaamste groep toeristen vormen.

Volgens NOS-correspondenten worden ook Griekenland en Turkije hard geraakt. NOS-Correspondent Conny Keessen over Kreta, die 400.000 Brite toeristen ontvang via Thomas Cook: ‘Volgens de voorzitter van de touroperators vereniging daar hadden 70% van de hotels en appartementen een contract met Thomas Cook.’

Noord-Afrika
Ook de Noord-Afrikaanse landen, zoals Egypte en Tunesië, die een verdubbeling van het aantal vakanties verwachtte, worden hard geraakt. Volgens de NOS zijn in Egypte 25.000 van die reserveringen geannuleerd.

foto: Casa Cook El Gouna, Egypte

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

  1. koos

    ja