Sunweb Group maakt volledige aanbod pakketreizen CO2-neutraal - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Sunweb Group maakt volledige aanbod pakketreizen CO2-neutraal

Door: | 29 oktober, 2019

Alle pakketreizen van Sunweb Group zijn vanaf vandaag, dankzij CO2-compensatie, volledig CO2-neutraal. De reiziger hoeft geen extra kosten hiervoor te betalen want de reisorganisatie neemt standaard de kosten van de CO2-compensatie op zich voor de vlucht, busreis, transfer en accommodatie. Ook blijft de prijs van de pakketreizen onveranderd. De compensatie geldt voor alle vakanties binnen de merken van Sunweb Group in ieder land.

Compensatie van één miljoen reizigers
Tim van den Bergh, CCO bij Sunweb Group, vertelt: ‘We proberen continu onze sociale, economische en milieu-impact te verbeteren in alles wat we doen. Daarom is het onze verantwoordelijkheid om de CO2-uitstoot van onze vakanties tot een minimum te beperken. We zijn ons ervan bewust dat CO2-compensatie niet de oplossing voor klimaatverandering is, maar het is cruciaal om nu actie te ondernemen in de reisindustrie. We hopen dat andere partners en reisorganisaties ook volgen en verantwoordelijkheid nemen voor hun CO2-uitstoot.’

Sunweb Group voorspelt dat het in 2020 de uitstoot van ruim één miljoen reizigers zal compenseren. ‘Ons CO2-compensatieprogramma is een eerste belangrijke stap om het meest vervuilende onderdeel van onze vakanties aan te pakken en een duurzame verandering in de reisbranche op gang te brengen’, aldus van den Bergh.

Uitstoot berekenen
De CO2-uitstoot van een pakketreis wordt berekend aan de hand van vier activiteiten; vluchten, busreizen, transfers en accommodaties. Sunweb Group ondersteunt vervolgens projecten die de CO2-uitstoot met dezelfde hoeveelheid beperken. Hiermee wordt de uitstoot van alle passagiers gecompenseerd. Eind 2020 kan het bedrijf aantonen hoeveel ton CO2 dit precies is.

 

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel