Steeds meer Nederlandse toeristen lopen dengue op - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Steeds meer Nederlandse toeristen lopen dengue op

Door: | 15 augustus, 2019

Alarmcentrale Eurocross ziet een verdubbeling van het aantal meldingen van Nederlandse vakantiegangers die zijn opgenomen vanwege de ziekte ten opzichte van vorig jaar. ‘Dit jaar tellen we 56 opnames. Vorig jaar waren dat er 25 in dezelfde periode’, zegt Suzan de Wit van Eurocross.

Op dit moment is er een toename van dengue te zien in Bangladesh, Cambodja, India, Laos, de Marshall eilanden, Vietnam, Sri Lanka, Thailand en op de Filipijnen.

Het Rode Kruis raadt Nederlanders die deze zomer op vakantie gaan naar deze landen aan rekening te houden met het denguevirus. ‘Het is verstandig je in te smeren met een muggenwerend middel waar voldoende DEET in zit. Dit is voornamelijk overdag belangrijk, omdat de muggen die het virus bij zich dragen dan prikken. Bedekkende kleding helpt ook beschermen tegen muggenbeten.’

Dengue, ook wel bekend als knokkelkoorts, is een virus dat je kunt krijgen via de beet van een besmette Aedes-mug, met name de gelekoortsmug (Aedes aegypti) en de Aziatische tijgermug (Aedes albopictus). Dengue komt niet in Nederland voor, maar in (sub)tropische gebieden wel. Niet alleen in Zuidoost-Azië, maar ook in Afrika,Centraal- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied.

bron: Rode Kruis

 

(Visited 292 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel