Steeds meer Nederlanders naar Costa Rica - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Steeds meer Nederlanders naar Costa Rica

Door: | 12 februari, 2020

Met meer dan 3,1 miljoen internationale bezoekers groeide het toerisme in Costa Rica in 2019 met 4,1%. Dat laat het World Tourism Organization (WTO) weten. Dit percentage overtreft de mondiale groei van toerisme net, dat momenteel op 4% staat. De grootste groep bezoekers komt uit Noord-Amerika, gevolgd door Europese reizigers. Ook Nederlandse en Belgische toeristen reizen steeds vaker naar het Midden-Amerikaanse land. Het aantal Nederlandse bezoekers steeg met bijna 35.000 mensen 6,6% en 12.500 Belgen reisden in 2019 naar Costa Rica.

De president van Costa Rica, Carlos Alvarado: ‘De toename van het internationale toerisme in 2019 laat zien dat Costa Rica een wereldleider is op het gebied van toerisme, wat fundamenteel is voor een gelijkmatige ontwikkeling, economische activering en het scheppen van werkgelegenheid in verschillende gebieden.’

De groei is grotendeels gebaseerd op de consistentie van het Costa Ricaanse toerismemodel, dat gedurende de laatste drie decennia werd geconsolideerd op basis van een gedeelde visie van de publieke en de private sector.

Minister van Toerisme, María Amala Revelo, over de groei: ‘Deze cijfers tonen de kracht van Costa Rica als toeristische bestemming en zijn van groot belang met het oog op de internationale context. Afgelopen jaar was complex met veel onzekerheden voor het wereldtoerisme als gevolg van factoren zoals de Brexit en het faillissement van Thomas Cook, evenals geopolitieke spanningen en de achteruitgang van de wereldeconomie.’

Groei in detail

Luchtvaart
Luchtvaart is van groot belang voor Costa Rica. Afgelopen jaar werden op beide internationale luchthavens bijna 2,5 miljoen aankomsten geregistreerd, wat neerkomt op een groei van 4,5% ten opzichte van 2018. Op Liberia International Airport steeg het aankomstaantal met 8,5% tot 600.000 bezoekers in 2019. Op Juan Santamaría International Airport – de luchthaven waar het grootste aantal toeristen het land binnenkomt – bedroeg de stijging 3,2% en kwamen meer dan 1.8 miljoen reizigers aan.

Europese bezoekers
Na Noord-Amerika (1.592.888 bezoekers), is Europa de regio met de meeste internationale bezoekers. In totaal bezochten maar liefst 500.602 Europeanen het land in 2019. Daarmee is voor het eerst de grens van een half miljoen Europese bezoekers overschreden. Van dit totaal zijn 438.284 reizigers per vliegtuig in Costa Rica aangekomen.

Gemiddelde verblijfsduur
Het gemiddelde verblijf van toeristen die het land binnenkomen per vliegtuig is 12,6 nachten, één nacht meer in vergelijking met 2018. Dit biedt meer mogelijkheden voor economische inkomsten en beïnvloedt daarom het welzijn van de Costa Ricanen die wonen op de bezochte plaatsen.

(Visited 155 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.