Spanje stelt protocollen op voor de toeristische sector - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Spanje stelt protocollen op voor de toeristische sector

Door: | 29 mei, 2020

Spanje er klaar voor om vanaf 1 juli buitenlandse toeristen te ontvangen in veilige omstandigheden, met zorg en aandacht voor maximale hygiënische veiligheidsvoorwaarden en met maatregelen om het risico op een nieuwe virusuitbraak vanuit het buitenland te minimaliseren. Vanaf 1 juli zal de quarantainemaatregel niet meer van toepassing zijn. Met het oog op en ter voorbereiding van een veilige heropening van de toeristische sector heeft het Spaanse Staatssecretariaat voor Toerisme een twintigtal protocollen opgesteld om besmetting door het coronavirus COVID-19 in de toeristische sector te verminderen.

In deze protocollen staan de specificaties wat betreft dienstverlening, reiniging en desinfectie, onderhoud en risicobeheer voor de verschillende takken binnen de toeristische sector. Bij het opstellen ervan, onder toezicht van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid, is er nauw
samengewerkt met o.a. de autonome regio’s, de vereniging van Spaanse gemeenten, toeristische instanties en experts. De protocollen zijn van toepassing op het gehele Spaanse grondgebied

De protocollen zijn gratis en zullen voor iedereen toegankelijk zijn, o.a. via de website van het Ministerio de Industria, Comercio y Turismo (Ministerie voor Industrie, Handel en Toerisme): https://www.mincotur.gob.es/en-us/COVID-19/Paginas/Guias-sector-turistico.aspx.

Elf protocollen staan al online;
 Albergues (jeugdherbergen, overnachtingsmogelijkheden voor pelgrims en hostels)
 Campings (campings)
 Campos de Golf (golfbanen)
 Guías de Turismo (gidsen)
 Hoteles (hotels)
 Restaurantes (restaurants)
 Agencias de Viajes (reisbureaus)
 Balnearios (kuuroroorden)
 Oficinas de Información Turística (VVV-kantoren)
 Turismo activo y ecoturismo (actief toerisme en eco-toerisme)
 Alojamientos Rurales (landelijke accommodaties)

Aan de overige protocollen – waaronder musea, natuurgebieden, watersporten, attractieparken en stranden – wordt momenteel nog druk gewerkt en deze zullen, zodra ze zijn goedgekeurd door het Spaanse Ministerie voor Volksgezondheid, ook gepubliceerd worden.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel