Spanje: protocol voor luchtcorridors Balearen en Canarische Eilanden - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Spanje: protocol voor luchtcorridors Balearen en Canarische Eilanden

Door: | 15 oktober, 2020

De Canarische Eilanden en de Balearen werken samen met de Spaanse regering aan het realiseren van veilige luchtcorridors vanaf de belangrijkste herkomstmarkten naar de eilanden. Testen op corona is hierbij het kernwoord.

Spanje wil hiermee het toerisme naar de eilanden weer op gang brengen. Met de veilige luchtcorridors willen de bestemmingen de quarantainevoorschriften voor vakantiegangers omzeilen.

De Spaanse regering heeft hiervoor een protocol afgesproken met de lokale regeringen van de Balearen en de Canarische Eilanden, meldt het Spaans Verkeersbureau.

Reizigers uit landen waar het aantal nieuwe besmettingen lager is dan 50 per 100.000 inwoners over de voorgaande 14 dagen hoeven bij aankomst geen test te ondergaan.

Reizigers uit landen waar het aantal nieuwe besmettingen hoger is dan 50 per 100.000 inwoners over de voorgaande 14 dagen moeten een negatief testresultaat kunnen tonen van maximaal 48 uur voor de vlucht.

Bij de thuisreis, voor vertrek vanaf de eilanden, moeten alle reizigers 48 uur voor de vlucht een test laten doen. Deze wordt uitgevoerd door de lokale gezondheidsautoriteiten, zonder kosten voor de toeristen. Wie positief test, mag niet vliegen.

De autoriteiten van de Balearen en de Canarische Eilanden betalen ook de kosten wanneer een reiziger positief test en in quarantaine moet. De autoriteiten zorgen in dat geval voor het verblijf in een van de accommodaties die hiervoor zijn aangewezen.
Ook de kosten van verzorging of eventuele ziekenhuisopname zijn voor rekening van de lokale overheid.

Om het initiatief te promoten, worden campagnes opgezet. Wanneer de luchtcorridors worden ingevoerd, is nog niet bekend.

De Spaanse regering is op dit moment nog in onderhandeling/overleg over deze luchtcorridors met andere Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Duitsland en volgens de laatste berichten ook met de Nederlandse overheid. (Foto Shutterstock)

Deel dit artikel