Spanje populair op Fiets- en Wandelbeurs - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Spanje populair op Fiets- en Wandelbeurs

Door: | 13 februari, 2017

De Fiets- en Wandelbeurs, die afgelopen weekend in combinatie met de E-bike Xperience in de Jaarbeurs in Utrecht werd gehouden, heeft 16.924 bezoekers getrokken.

Inclusief de 2.835 bezoekers van het e-bike-event komt het totaal aantal bezoekers voor beide evenementen op 19.759.
Dat is minder dan de bijna 24.000 van vorig jaar, maar de organisatie van de events is tevreden met dat aantal gezien de sneeuw en kou die bezoekers moesten trotseren.
Het was de tweede keer dat de Fiets- en Wandelbeurs in de Jaarbeurs werd gehouden. Voorheen vond het event plaats in de RAI. Met 24.000 bezoekers was de eerste Utrechtse editie vorig jaar meteen een record.

Bij het paviljoen van Spanje heerste op beide dagen grote drukte. Veel bezoekers waren op zoek naar alternatieve regio’s. Na het recordjaar 2016 rekent Spanje opnieuw op een goed boekjaar. ‘Dat heeft niet alleen te maken met de situatie in Turkije’, zegt Rosa Vicente van het Spaans Verkeersbureau. ‘Er is veel vraag naar citytrips, zoals Bilbao, Malaga, Madrid en Sevilla, waar later dit jaar het ANVR-congres wordt gehouden. Maar ook regio’s als Extremadura in het Zuid-Oosten van Spanje worden steeds populairder bij liefhebbers van natuur en lekker eten. Maar laten we zon en strand niet vergeten, dat is toch waar de meeste mensen voor komen.’
De boekingen voor Spanje lagen in januari op vrijwel hetzelfde niveau (-2,3 procent) als in januari vorig jaar, blijkt uit de recente ANVR GfK Travelscan.

Foto: Spanje was goed vertegenwoordigd op de Fiets- en Wandelbeurs, met Rosa Vicente van het Spaans Verkeersbureau en Dirk Hilbers voor de regio Extremadura.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel