Spaanse minister: ‘Spanje is veilig voor toeristen’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Spaanse minister: ‘Spanje is veilig voor toeristen’

Door: | 26 juli, 2020

Spanje is veilig voor Spanjaarden zelf en voor toeristen. Dat zegt de Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Arancha González Laya, in een reactie op het besluit van de UK om het reisadvies voor Spanje aan te passen.

Volgens de minister gaat het om enkele geïsoleerde uitbraken van het coronavirus en heeft Spanje die onder controle. Het gaat om Catalonië (regio Barcelona), Aragon en Lleida.

De Britse regering liet afgelopen weekend weten het reisadvies voor Spanje aan te scherpen. Reizigers die terugkeren uit Spanje krijgen het advies twee weken in zelf-quarantaine te gaan. Besmettingen onder jongeren die in groepen bijeen komen, schijnt de grootste zorg te zijn, meldt de BBC.
Dat het herziene advies van de UK voor heel Spanje geldt, komt de Britten op veel kritiek te staan.

Het reisadvies van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken zit wat gecompliceerd in elkaar, blijkt bij nadere beschouwing. Alle niet-essentiële reizen naar het vasteland van Spanje worden afgeraden vanwege het gestegen aantal geregistreerde gevallen van het coronavirus.
De Canarische Eilanden en de Balearen zijn van dit advies uitgesloten, meldt de website van het Britse ministerie.

Het ministerie benadrukt dat Britten die zich nu in Spanje bevinden niet hals over kop terug hoeven te komen. Zij moeten alleen het advies van de Spaanse autoriteiten opvolgen.

Het advies voor zelf-quarantaine geldt wel voor heel Spanje, dus inclusief de eilanden.
Britten die terugkeren uit Spanje, inclusief Balearen en Canarische Eilanden, krijgen het advies twee weken in zelf-quarantaine te gaan. Opnieuw benadrukt het ministerie dat reizigers niet hun reis opeens hoeven af te breken.

Uitzondering
De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken heeft de Britse regering gevraagd in het reisadvies een uitzondering te maken voor de Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) en de Canarische Eilanden. Op deze populaire bestemmingen is geen toename van het aantal besmettingsgevallen gemeten, benadrukt zij.

De Britse tak van TUI heeft laten weten alle vakanties vanuit de UK naar het vasteland van Spanje tot zeker 9 augustus te annuleren. Vluchten naar de Balearen en de Canarische Eilanden gaan vanaf maandag gewoon door, melden de BBC en Sky News.

In een verklaring zegt TUI UK het besluit te betreuren, aangezien veel Britten zich op hun vakantie hebben verheugd. TUI zegt in overleg te willen met de Britse regering over de vraag waarom reizigers die terugkeren van de Balearen en de Canarische Eilanden wel het advies voor zelf-quarantaine krijgen, terwijl het aangepaste reisadvies alleen voor het vasteland geldt.

Volgens TUI Group heeft het besluit geen gevolgen voor vakantievluchten vanuit Duitsland, Nederland en België. ‘De vakantievluchten vanuit Nederland naar Spanje gaan gewoon door’, bevestigt een woordvoerster van TUI Nederland zondagavond tegenover TravMagazine.

EasyJet en British Airways lieten afgelopen weekend al meteen weten dat ze niet van plan zijn de komende dagen vluchten naar Spanje te annuleren.

De Britse markt is erg belangrijk voor de Spaanse toeristenindustrie. Met circa 18 miljoen Britse vakantiegangers per jaar is de UK goed voor ongeveer een vijfde van het aantal toeristen dat vorig jaar naar Spanje kwam. Buitenlandse toeristen bezorgen Spanje meer dan 92 miljard euro aan inkomsten. Het toerisme is daarmee een belangrijke pijler van de Spaanse economie. (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.