Schiphol in juli: meer passagiers Oostenrijk en Italië - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Schiphol in juli: meer passagiers Oostenrijk en Italië

Door: | 16 augustus, 2019

Er reisden van, naar of via Schiphol 6,7 miljoen passagiers in juli van dit jaar. Binnen Europa groeiden bestemmingen in Oostenrijk en Italië het snelst in passagiers. Intercontinentaal was Colombia de grootste stijger.  

Er kwamen gemiddeld grotere toestellen naar Schiphol (+4 stoelen extra per beweging). Vanwege een lagere bezettingsgraad (-1,1%) en een afname in vliegbewegingen (-1,8%) was de totale afname in reizigers deze maand -0,7% ten opzichte van juli 2018. Het aantal reizigers dat op Schiphol vertrok of aankwam nam toe met +0,9%, terwijl het aantal reizigers met een overstap afnam met -3,4%.

In juli reisden 4,7 miljoen passagiers van en naar Europese bestemmingen (-0,8%). Binnen Europa groeiden bestemmingen in Oostenrijk (+16,2%) en Italië (+3,7%) het snelst in aantal passagiers. Het verkeer naar zowel Griekenland als Spanje daalde respectievelijk met -7,8% en -4,5%.

Colombia & Japan
Schiphol verwelkomde in juli bijna 2,0 miljoen intercontinentale reizigers (-0,1%). Van de verbindingen met het Amerikaanse continent zorgden Colombia (+25,4%) en de VS (+7,3%) voor de meeste toename. Het verkeer naar Azië zag ook een grote toename, met name voor Japan (+19,1%) en Maleisië (+7.8%).

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel