Rotterdam verwelkomt de MSC Grandiosa - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Rotterdam verwelkomt de MSC Grandiosa

Door: | 4 november, 2019

De haven van Rotterdam heeft voor het eerst de MSC Grandiosa verwelkomd, het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises. MSC Grandiosa werd op 31 oktober afgeleverd op de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique (CdA) in Saint-Nazaire, Frankrijk en is uitgerust met een uitgebreide reeks milieutechnologieën.

Aan boord van het schip, waar 6.334 passagiers op kunnen, wordt maandag een speciaal evenement georganiseerd voor reisagenten, touroperators en media om de maiden call te vieren en, naast andere activiteiten, meer te leren over de milieuvriendelijkheid van de rederij. 

Meest duurzame schip van MSC Cruises
De MSC Grandiosa zal worden gedoopt in Hamburg, Duitsland op 9 november door Sophia Loren. Het schip heeft een hybride uitstootreinigingssysteem EGCS dat zwavelemissie met 97% vermindert, en daarnaast ook een selectief katalytisch reductiesysteem (SCR) dat uitlaatgassen omzet in onschadelijk stikstof en water. MSC Grandiosa beschikt verder over een innovatief afvalwaterreinigingssysteem (AWT) dat voldoet aan de hoogste internationale normen; afvalwater heeft na het uitgebreide zuiveringsproces bijna-drinkwaterkwaliteit. In combinatie met besparende maatregelen, zoals warmteterugwinning en led-verlichting, maakt dit MSC Grandiosa tot de meest duurzame nieuwe MSC-aanwinst ooit.

foto: Michele Francioni en Erik Schuffel van MSC Cruises.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

 1. Eduard Camping

  Zullen we eens ophouden om in een geval van zo’n giga schip (of over nieuwe vliegtuigen) over “milieuvriendelijk” te praten?
  Er is helemaal niets milieuvriendelijks aan zo’n zo’n kolos.
  Zo’n schip is misschien hooguit een klein beetje minder schadelijk voor het milieu als z’n voorgangers.

  • Sofie Smets

   Zie hieronder! Bedankt!

 2. harry schuring

  maar … ‘vriendelijk’ voor het milieu, zoals u schrijft, zal een cruiseschip NOOIT zijn; dat is verhullend taalgebruik

  • Sofie Smets

   Zeker, ik heb de kop aangepast. Dank voor dit bericht!