RIU start zomerseizoen met opening 54 hotels - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

RIU start zomerseizoen met opening 54 hotels

Door: | 29 juni, 2020

RIU begint het zomerseizoen met het openen van 54 hotels. Na de stopzetting van het toerisme als gevolg van COVID-19 hervat de Spaanse hotelketen zijn activiteiten in 16 van de 19 landen waar zich de hotels bevinden. Alle vestigingen zijn voorzien van veiligheids- en gezondheidsprotocollen die uiteengezet zijn in de post-COVID-handleiding voor hotels van RIU.

De 16 landen zijn: Spanje, Duitsland, Costa Rica, Mexico, Verenigde Staten, Bulgarije, Portugal, Ierland, Jamaica, Mauritius, Aruba, Dominicaanse Republiek, Bahama’s, Marokko, Zanzibar en Sri Lanka.
In Spanje zijn er al 20 hotels open. De laatste hotels die hun heropening hebben aangekondigd zijn Riu Vistamar, op 3 juli, en Riu Palace Oasis, op 10 juli, op Gran Canaria; en op Mallorca Riu Playa Park en Riu Festival, openen respectievelijk op 12 en 19 juli. Ook in de Portugese Algarve genieten de toeristen weer van Riu Guarana en op 4 juli opent Riu Palace Madeira zijn deuren weer.

In het Caribisch gebied gaan de heropeningen verder op 1 juli met de heractivering van Riu Palace Bavaro in de Dominicaanse Republiek, Riu Palace Paradise Island op de Bahama‘s en Riu Dunamar aan de Costa Mujeres, Mexico. Bovendien opent Riu Palace Aruba op Aruba op 10 juli zijn deuren weer. In Azië heropent Riu Sri Lanka de deuren op 3 juli en vanaf 8 juli hervat op Mauritius hotel Riu Creole zijn activiteiten. Twee dagen later heropenen in Marokko Riu Tikida Dunas, Riu Tikida Palmeraie, Riu Palace Taghazout en Riu Tikida Garden. Aan het eind van de maand is Riu Palace Zanzibar in Tanzania aan de beurt.

Alle hotels die hun activiteiten hervatten houden zich strikt aan de 17 veiligheidsprotocollen die uiteengezet zijn in de post-COVID-handleiding voor hotels. Ook heeft RIU een specifiek opleidingsprogramma samengesteld zodat zijn medewerkers deze nieuwe protocollen leren toe te passen. De maatregelen zijn grondig en streng en gaan uit van een beperkte bezetting van de hotels van 50% of 60%, behalve in gevallen met een nog strengere wetgeving, om gebruikers en werknemers maximale gemoedsrust en veiligheid te bieden. Deze maatregelen worden versoepeld zodra de sanitaire autoriteiten nieuwe normen bekend maken.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.