Reiswerk helpt reisprofessional aan een baan - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Reiswerk helpt reisprofessional aan een baan

Door: | 6 juli, 2020

Reiswerk, het arbeidsmarktfonds voor de reisbranche, staat klaar om medewerkers te helpen bij het vinden van een nieuwe baan als het bedrijf waar zij werken de coronacrisis niet doorstaat.

De reisbranche is een van de zwaarst getroffen sectoren. De sector is als eerste op slot gegaan, gaat nu langzaamaan open voor Europa, maar zal als laatste volledig aan het werk kunnen. ‘Reisondernemingen hebben het financieel dan ook enorm zwaar: maanden geen boekingen, veel annuleringen, maar wel medewerkers die non-stop bezig zijn met het uitgeven van reisvouchers en omboeken van klanten.’

‘Als -zoals tot op heden- sectorspecifieke maatregelen vanuit de overheid uitblijven, zijn reorganisaties en faillissementen onvermijdelijk en zullen vele reisprofessionals hun baan verliezen.’

‘Het liefst willen wij de professionele kennis en ervaring die de bijna 23.000 medewerkers hebben, behouden voor de sector’, zegt Esther Gathier, manager van Reiswerk. ‘Maar lukt dit niet, dan zoeken wij buiten de grenzen van de reisbranche om reismedewerkers, die hun baan dreigen te verliezen of al verloren zijn, te helpen.’

Zo ontwikkelt Reiswerk ‘tools’ die medewerkers inzicht geven in hun vaardigheden, talenten en ambities. Vervolgens worden die gekoppeld aan vacatures bij bedrijven die staan te springen om personeel om te zien of er een juiste match gemaakt kan worden.

Daarnaast zet Reiswerk ook in op bij-en omscholing via zijn online leerplatform Travel College, waar reisprofessionals gratis gebruik van kunnen maken. Als werkgever heb je, binnen de NOW 2.0-regel van overheidswege ook de verplichting om te investeren in de bij-of omscholing van medewerkers. De vakbonden hebben Reiswerk verzocht om invulling te geven aan deze scholingsverplichting.

Reiswerk heeft daarop direct het cursusaanbod op Travel College uitgebreid. Naast de reeds bestaande cursussen volgen nu ook e-learnings en webinars rondom personal branding, solliciteren en het belang van een goed netwerk, en worden inhoudelijke cursussen toegevoegd. Hiermee zorgt Reiswerk ervoor dat medewerkers die hun baan verliezen voorlopig kunnen blijven leren op Travel College om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Reismedewerkers vinden continue relevante tips en adviezen op de speciale ‘Snel weer aan het werk’-pagina op www.reiswerk.nl.

\

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel