Reisadvies voor Porto (Portugal), Luxemburg en Zwitserland aangepast - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Reisadvies voor Porto (Portugal), Luxemburg en Zwitserland aangepast

Door: | 21 oktober, 2020

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Portugal, Luxemburg en Zwitserland (deels) aangepast.

Vanwege het verhoogde besmettingsrisico in Porto (Portugal) heeft het ministerie de kleur van de stad op de kaart aangepast van ‘geel’ (veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).
Het aantal besmettingen is nog steeds hoog in de regio ‘Area Metropolitana de Lisboa (AML)’. Deze regio blijft ook ‘oranje’ gekleurd.
Reizigers krijgen het advies na een verblijf in Porto en de regio Area Metropolitana de Lisboa bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Door de afname van het aantal nieuwe besmettingen in de regio Leziria do Tejo is de kleurcode van deze regio versoepeld van ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) naar ‘geel’ (veiligheidsrisico’s).
Reizigers hoeven niet in thuisquarantaine bij terugkeer in Nederland als zij uit gebieden met kleurcode ‘geel’ komen. De thuisquarantaine geldt ook niet voor wie vanuit een ‘geel’ gebied rechtstreeks naar een vliegveld in het ‘oranje’ gebied is gereisd om het land te verlaten.

Luxemburg
In Luxemburg loopt het aantal besmettingen met het coronavirus op. Daarom is de kleurcode van het hele land aangepast van ‘geel’ (veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).
Het advies is alleen naar Luxemburg te reizen als het noodzakelijk is en niet voor toeristische reizen. ‘Na een verblijf in het land Luxemburg gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.’

Zwitserland
In de kantons Schwyz, Wallis, Neuchatel en Zug in Zwitserland is het aantal besmettingen met het coronavirus sterk gestegen. De besmettingsgraad is ook nog hoog in Genève, Fribourg en Vaud.
‘Na een verblijf in deze kantons gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine’, schrijft het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Wie in de andere gebieden van Zwitserland was, hoeft bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. Zwitserland legt reisbeperkingen op aan iedereen uit het Koninkrijk der Nederlanden (inclusief Aruba, Curaçao en Sint Maarten) omdat het aantal besmettingen in het Koninkrijk is toegenomen. Dit betekent dat deze reizigers bij aankomst in Zwitserland verplicht 10 dagen in quarantaine moeten gaan. De kleurcode van het land is daarom ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).
(Foto Shutterstock)

Deel dit artikel