Reisadvies UK versoepeld, toeristen kunnen weer reizen - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Reisadvies UK versoepeld, toeristen kunnen weer reizen

Door: | 10 juli, 2020

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk per 10 juli versoepeld van oranje naar geel. Dat betekent dat toeristen weer naar de UK kunnen reizen.

‘Het Verenigd Koninkrijk laat weer (toeristische) reizigers toe. De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven, maar het kan zijn dat u aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd. De lokale maatregelen die genomen waren tegen de verspreiding van het coronavirus zijn ook versoepeld’, schrijft het ministerie.

‘Daarom is de kleurcode van het land aangepast van ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) naar ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s). Dit geldt ook voor Noord-Ierland.’

‘Op de Kanaaleilanden gelden andere maatregelen. Als u op Guernsey aankomt, bent u verplicht 14 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. Bij aankomst op Jersey heeft u de keus tussen 14 dagen in (thuis)quarantaine of een negatieve COVID-19 test niet ouder dan 72 uur overleggen. U kunt de test ook bij aankomst ondergaan.’

‘U kunt dus op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk, maar blijf waakzaam. Bij een nieuwe uitbraak kan de situatie lokaal plotseling veranderen.’ (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel