‘Reisadvies nog zeker tot eind mei op oranje’ - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

‘Reisadvies nog zeker tot eind mei op oranje’

Door: | 30 april, 2020

Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken zal zeker tot eind mei nog op oranje blijven staan; alleen noodzakelijke reizen. Dat verwacht ANVR-voorman Frank Oostdam op basis van de brief die minister Stef Blok aan de Tweede Kamer heeft geschreven.

Blok wijst erop dat veel landen wereldwijd tot tenminste eind mei maatregelen handhaven om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hij noemt het onwaarschijnlijk dat reisadviezen in die periode verlicht zullen kunnen worden.

De periode tot eind mei komt overeen met het advies dat de ANVR vorige week aan haar leden liet uitgaan, om tot 29 mei geen vakantiereizen aan te bieden. Dat advies wordt nu bevestigd door Buitenlandse Zaken.
‘Het ministerie noemt nooit een datum tot wanneer dergelijke adviezen van kracht zijn’, zegt Oostdam desgevraagd. ‘Maar gezien deze laatste mededeling kunnen we tot eind mei niet naar het buitenland.’

Daags voor het advies van de ANVR had minister-president Rutte laten weten dat de coronamaatregelen tot en met 19 mei worden verlengd. In de week ervoor wordt bekend hoe het in de periode daarna verder gaat.

Duitsland
De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas heeft besloten om de reisbeperkingen voor het buitenland, die tot 3 mei waren ingesteld, te verlengen tot 14 juni. Volgens Maas is de inperking van het coronavirus nog niet zo ver ‘dat we zorgeloos reizen kunnen aanbevelen’, meldt het Duitse persbureau dpa. ‘Zelfs als er in sommige landen sprake is van versoepeling, dan moet je ervan uitgaan dat het weken zal duren voordat de zaken in ons land en in andere landen normaliseren.’

Deel dit artikel