Reisadvies deel Oostenrijk aangescherpt - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Reisadvies deel Oostenrijk aangescherpt

Door: | 21 oktober, 2020

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor een deel van Oostenrijk aangescherpt. In de deelstaten Oberösterreich en de deelstaat Salzburg is het aantal coronabesmettingen toegenomen. Daarom gaan deze deelstaten van kleurcode ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s) naar kleurcode ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen).

Het advies is: reis alleen voor noodzakelijke reizen en niet voor toerisme naar de deelstaten Tirol (met uitzondering van de gemeente Hinterriß en Jungholz), Vorarlberg (met uitzondering van de gemeente Kleinwalsertal/Mittelberg), Niederösterreich, Oberösterreich, Wenen en Salzburg.

‘Na een verblijf in deze deelstaten gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Buiten de genoemde deelstaten blijft de kleurcode ‘geel’ geldig. Dit geldt ook voor de deelstaat Ost-Tirol. U hoeft niet in thuisquarantaine bij terugkeer in Nederland als u uit gebieden met kleurcode ‘geel’ komt.

De thuisquarantaine geldt ook niet als u vanuit een ‘geel’ gebied rechtstreeks naar de luchthaven Wenen (Schwechat), de luchthaven Innsbruck, de luchthaven Salzburg en de luchthaven Linz (Hörsching) bent gereisd.’

Het ministerie waarschuwt bezoekers die naar de gebieden met kleurcode ‘geel’ willen reizen om waakzaam te blijven.
‘De situatie kan daar lokaal plotseling veranderen. Bij een doorreis vanuit een door Oostenrijk benoemd risicoland moet u een ingevulde doorreisverklaring bij hebben. Ook bent u verplicht in één keer door te rijden. Alleen korte pauzes bij tankstations zijn toegestaan.

Deel dit artikel