Piloten Pakistan geschorst wegens ‘dubieuze’ vliegbrevetten - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

0 Reacties

Piloten Pakistan geschorst wegens ‘dubieuze’ vliegbrevetten

Door: | 25 juni, 2020

De Pakistaanse nationale vliegmaatschappij Pakistan International Airlines (PIA) schorst per direct een derde van zijn piloten. De reden: zij zijn in het bezit van ‘dubieuze’ vliegbrevetten en -certificaten.

Dat meldt NU.nl op basis van berichten van Reuters.

PIA schorst per direct 150 van de 434 piloten. Dat gebeurt na een onderzoek door het Pakistaanse ministerie van Luchtvaart naar frauduleuze brevetten.

Vorige maand kwamen bij een crash van een PIA-toestel nog 97 mensen om het leven. Uit een eerste onderzoek blijkt dat deze piloten zich niet aan de procedures hielden.

Het ministerie opende een onderzoek naar aanleiding van een vliegtuigongeluk in Pakistan in 2018. De betrokken piloot had op zijn vliegcertificaat een nationale feestdag als datum van zijn laatste controle-examen staan, wat niet mogelijk kon zijn.

Een andere piloot bleek niet in het land te zijn geweest op de datum van zijn controle-examen. Er werd vervolgens voor grootschalige fraude met vliegbrevetten gevreesd.
Uit onderzoek bleek dat ook 112 piloten van andere Pakistaanse vliegmaatschappijen dubieuze brevetten hadden.

De Pakistaanse minister van Luchtvaart zegt dat sommigen van hen mensen betaalden om (een deel van) hun examens te doen. Pakistan telt in totaal 860 piloten. Luchtvaartorganisatie IATA zegt bezorgd te zijn over de situatie.
Pakistan International Airlines vliegt binnen Europa onder andere naar Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. (Foto Shutterstock)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.