Pieter Elbers (KLM): 'Geen airline kan crisis aan zonder steun' - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Pieter Elbers (KLM): ‘Geen airline kan crisis aan zonder steun’

Door: | 1 april, 2020

Hoewel KLM de afgelopen vijf jaar zijn financiële positie heeft kunnen verstevigen, is topman Pieter Elbers blij met de steun van de overheid.

Dat stelde Elbers woensdag. Hij doelde daarmee vooral op de algemene noodregeling voor loonkosten die de overheid heeft ingevoerd. Deze regeling kan na drie maanden met nog eens drie maanden worden verlengd. Volgens Elbers is dat heel belangrijk voor KLM. De luchtvaart zal over drie maanden nog niet uit de problemen zijn, en hij verwacht over zes maanden ook niet. Volgens Elbers kan geen airline deze crisis aan zonder financiële steun.

Positief is dat KLM de laatste jaren zijn schulden heeft kunnen afbouwen en ook eigenaar is geworden van een deel van de vloot, zegt hij tegen het FD. ‘Ons uitgangspunt nu is goed, als je het vergelijkt met andere maatschappijen.’

Zoals bekend is KLM zijn zomerdienstregeling op 29 maart gestart met een sterk gereduceerd netwerk. Het aangepaste schema omvat 57 bestemmingen, wat neerkomt op 10 procent van de normale capaciteit.
Hierbij gaat het vooral om repatriëring en vrachtvluchten. Veel nieuwe tickets worden niet verkocht. Van de 200 vliegtuigen van KLM Group staan er bijna 170 voor langere tijd aan de grond. Dat is inclusief die van Transavia Nederland, dat één vliegtuig operationeel heeft voor repatriëringsvluchten.
Het schema van KLM geldt tot 3 mei. KLM gaat zijn schema elke vier of zes weken aanpassen.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel

Reacties

  1. Dee

    Hoe zou het zijn om een aantal toestellen aan de grond tijdelijk in te richten als ER