Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Oud-topman Hunold terug bij Airberlin

Door: | 18 mei, 2017

Joachim Hunold, de voormalige CEO van Airberlin, is tijdelijk terug bij de airline als voorzitter van de Raad van Bestuur. Zijn benoeming is onderdeel van een grote wisseling van de wacht in de Raad van Bestuur.

Vier leden van de Raad van Bestuur zijn ‘op eigen verzoek’ opgestapt, zo maakte de airline donderdag bekend. Onder hen de voormalig CEO van Etihad Airways, James Hogan, die begin mei dit jaar voortijdig uit zijn functie werd gezet. Airberlin maakte tegelijk de benoeming van vier nieuwe bestuursleden bekend. De benoeming van Joachim Hunold als tijdelijk voorzitter van de Raad van Bestuur werd in het bericht tussen de regels door bekend gemaakt.

Bestemmingen
Oudgediende Hunold is bestuursvoorzitter tot een andere oplossing is gevonden. Hunold heeft in 1991 Air Berlin GmbH & Co. Luftverkehrs-KG opgericht en leidde het bedrijf tot 2011. Onder zijn leiding groeide Airberlin uit tot de tweede airline van Duitsland, na Lufthansa.
Samen met de nieuwe leden van de Raad van Bestuur is Hunold een belangrijke steun in de rug voor de huidige CEO van Airberlin, Thomas Winkelmann. Hij heeft tot taak Airberlin te herpositioneren, waarbij de focus vooral op verre vluchten ligt. Met circa 70 vliegtuigen wil het nieuwe Airberlin vluchten naar ICA-bestemmingen aanbieden, met Berlijn en Düsseldorf als hubs.
Het leisure-vervoer van Airberlin naar populaire vakantiebestemmingen wordt onder het merk NIKI samengevoegd met dat van TUIfly Duitsland. De onderhandelingen hierover, waarbij TUI Duitsland en Etihad Airways zijn betrokken, duren nog voort.

Naar verluidt heeft Lufthansa, de voormalige werkgever van de huidige Airberlin-topman Winkelmann, belangstelling om Airberlin te kopen. De hoge schuldenlast van Airberlin, zo’n 1,2 miljard euro, is daarbij een belangrijke hobbel. Winkelmann moest in april dit jaar een recordverlies van 782 miljoen euro over boekjaar 2016 bekend maken.

Foto: Joachim Hunold.

(Visited 137 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel