Oorzaak tweede brandstofstoring Schiphol niet duidelijk - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Oorzaak tweede brandstofstoring Schiphol niet duidelijk

Door: | 10 augustus, 2019

Over de oorzaak van de tweede brandstofstoring op Schiphol vrijdagavond is nog weinig duidelijk. Zolang de precieze oorzaak niet bekend is, kunnen nieuwe storingen niet worden uitgesloten.

Schiphol laat tegenover verschillende media weten dat externe partij onderzoeksinstelling TNO de nieuwe storing meeneemt in zijn onderzoek naar de vorige brandstofstoring, twee weken geleden. Of de problemen van vrijdagavond dezelfde oorzaak hebben als eerder, kan Schiphol nog niet bevestigen.

Door de storing van gisteravond, dat even na 20.00 uur begon en tegen 21.30 uur was opgelost, werden tien vluchten geannuleerd. Bijkomend probleem was dat er onweersbuien hingen boven de luchthaven, waardoor er ook na het oplossen van de storing even geen kerosine getankt kon worden.
Op Twitter liet Schiphol gisteravond weten dat voor de afhandeling van de vertraagde vluchten door de Inspectie Leefomgeving en Transport een ontheffing werd verleend. De Kaagbaan en Aalsmeerbaan konden ’s nachts worden ingezet als startbaan. Vertraagde toestellen kon later op de avond alsnog vertrekken.

De luchtvaartmaatschappijen moeten proberen om passagiers van de geannuleerde vluchten om te boeken, maar een woordvoerder van Schiphol laat aan NOS weten dat dit bemoeilijkt wordt omdat vanwege de zomervakantie veel vliegtuigen vol zitten.

Foto: beeldbank Schiphol 

(Visited 75 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel