Nominaties Sustainable Travel Award bekend - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Nominaties Sustainable Travel Award bekend

Door: | 11 januari, 2017

De drie genomineerden voor de Sustainable Travel Award zijn bekend. Het gaat om, in willekeurige volgorde, Better Holidays Better World van TUI Benelux, People & Planet van Riksja Travel en Kinderparticipatie in toerismeontwikkeling op Curaçao van TUI Nederland.

Better Holidays Better World betreft de eerste gezamenlijke duurzaamheidsstrategie van TUI Benelux sinds TUI Nederland en België als kluster samenwerken. Het doel van de strategie is de positieve impact van toerisme te vergroten en de negatieve impact te verkleinen.

Met People & Planet compenseert Riksja Travel CO2 uitstoot via projecten op diverse plaatsen. Dat gebeurt in Kenia en India (kooktoestellen), Brazilië (bosbescherming) en Vietnam (waterkracht). Riksja compenseert vlucht- en landarrangement en betrekt de eigen medewerkers bij het project.

Met kinderparticipatie in toerismeontwikkeling op Curaçao betrekt TUI Nederland kinderen bij de ontwikkeling van toerisme op de vakantiebestemming. TUI heeft met het project een dialoog mogelijk gemaakt tussen volwassenen en kinderen, die op hun non-politieke manier tegen zaken aankijken. Het project wordt onder andere uitgevoerd via de Raad van Kinderen door TUI op de Antillen. Via TUI Care Foundation heeft TUI gezorgd voor 33 recyclingstations bij hotels.

De winnaar van de Sustainable Travel Award wordt bekend gemaakt tijdens het Reisgala van TravMagazine op zaterdag 28 januari in de Amsterdam Arena.

Foto: Melvin Mak (TUI) en Kyriël van der Sloot (Riksja Travel).

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel