Nieuw schip: de Costa Firenze - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Nieuw schip: de Costa Firenze

Door: | 7 mei, 2019

Costa Cruises lanceert in 2020 zijn nieuwste schip, de Costa Firenze. Het schip is momenteel in aanbouw bij de Fincantieri-scheepswerf in Marghera, maar er kan nu al worden geboekt.

Voordat de Costa Firenze in Azië wordt gepositioneerd om de Chinese markt te bedienen, zal het schip een hele maand op de Middellandse Zee doorbrengen. In oktober 2020 zijn er 5 cruises vanuit Triëst en Savona. Deze worden op 2 november 2020 gevolgd door een 51-daagse reis van Savona naar Hong Kong.

De Costa Firenze, die in oktober 2020 in gebruik wordt genomen, heeft een capaciteit van ruim 5.200 passagiers. Het is het zusterschip van Costa Venezia, dat eerder dit jaar in Triëst werd gelanceerd.

Uitbreiding
Gezien het succes van de inaugurele cruises van Costa Venezia, hebben we besloten om Costa Firenze een maand lang in het Middellandse Zee-gebied te houden, voordat het in Azië wordt gepositioneerd’, zegt Neil Palomba, President van Costa Cruises.
‘Costa Firenze maakt deel uit van het uitbreidingsplan van de Costa Group, met in totaal 7 nieuwe schepen die tegen 2023 worden geleverd. Hiermee is een totale investering van meer dan 6 miljard euro gemoeid. Het volgende schip dat in de vaart komt, in oktober 2019, is Costa Smeralda, een eerbetoon aan het beste van Italië.’

De eerste cruise van Costa Firenze gaat van Triëst naar Savona, met vertrek op 1 oktober 2020. Onderweg worden Bari, Barcelona en Marseille aangedaan.
Op 8 oktober 2020 verlaat het schip Savona voor een korte cruise naar Marseille, Barcelona en Savona. Op 12, 19 en 26 oktober zijn er cruises van een week vanuit Savona langs Napels (vervangen door Civitavecchia voor de cruise van 19 oktober), Messina (vervangen door Palermo voor de cruise van 19 oktober), Valencia, Barcelona en Marseille.
De positioneringscruise naar China, die 51 dagen duurt, vertrekt op 2 november 2020 uit Savona en eindigt in Hong Kong op 22 december van dat jaar.

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel