Nederlanders uit Wuhan geëvacueerd, nu twee weken in quarantaine - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Nederlanders uit Wuhan geëvacueerd, nu twee weken in quarantaine

Door: | 3 februari, 2020

De 15 Nederlanders en twee Chinese partners, die vanuit de Chinese stad Wuhan zijn geëvacueerd, zijn even na middernacht met de bus vanuit Frankrijk aangekomen op Vliegbasis Eindhoven. De reis naar Brabant liep vertraging op toen bleek dat 20 andere mensen aan boord van de vlucht van Wuhan naar Marseille symptomen vertoonden van het coronavirus. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

Bij een tweede controle in Frankrijk bleek dat zeker 20 evacués mogelijk toch besmet zijn geraakt met het virus. Zij zijn in Marseille afgescheiden van de andere 230 mensen en worden nu getest. Voor vertrek waren alle passagiers zowel in China als in Frankrijk, verschillende keren gecheckt op ziekteverschijnselen. Iedereen werd toen nog ‘fit to fly’ verklaard, omdat er geen symptomen waren van een besmetting met het coronavirus.

De speciale evacuatievlucht vertrok in de nacht van zaterdag op zondag om 02.30 uur (Nederlandse tijd) uit Wuhan, vanwaaruit het virus zich verspreid heeft. Nu de passagiers terug zijn in Nederland, moeten zij veertien dagen in quarantaine. Voor de evacués gelden preventieve quarantainemaatregelen. Dit kan een quarantaine zijn in een thuissituatie en er is centrale opvanglocatie aangewezen. De maatregelen rond quarantaine zijn door buitenlandse autoriteiten als terugkeervoorwaarde gesteld. De GGD ziet toe op de uitvoering ervan.

 

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel