Nederlanders massaal naar Duitse steden - TravMagazine
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Top

Nederlanders massaal naar Duitse steden

Door: | 27 september, 2016

Duitse steden zijn in trek bij Nederlanders, blijkt uit cijfers van het Duits Verkeersbureau. Ongeveer een zesde van alle overnachtingen van Nederlanders in Duitsland vindt inmiddels plaats in de tien grote steden van het land.

Concreet gezegd: van de 11,2 miljoen overnachtingen van Nederlanders in Duitsland vonden er afgelopen jaar bijna 1,8 miljoen plaats in de tien grote steden. De top 10 bestaat uit Berlijn, Keulen, Düsseldorf, Hamburg, München, Frankfurt, Nürnberg, Dresden, Stuttgart en Hannover.
Ook middelgrote steden als Aken, Bonn, Koblenz, Münster, Osnabrück en Trier trekken steeds meer Nederlandse bezoekers.

Dat bleek dinsdag op een stedenworkshop van het Duits Verkeersbureau in Amsterdam. Het verkeersbureau start volgend jaar een campagne, onder de titel Kurz-Nah-Weg, om het toerisme naar Duitse steden nog meer te promoten. Enerzijds ligt de focus op bestemmingen net over de grens, anderzijds speelt het verkeersbureau in op nieuwe luchtverbindingen. Zo vliegt KLM sinds mei dit jaar rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Dresden. Transavia start in januari volgend jaar met vluchten vanaf Schiphol naar München. Transavia vliegt al vanaf Eindhoven naar de stad in het zuiden van Duitsland.

Duitsland verwacht dit jaar het magische aantal van 80 miljoen internationale overnachtingen te overschrijden, zo stelde het verkeersbureau eerder dit jaar. In 2015 telde het inkomend toerisme in Duitsland 79,7 miljoen internationale overnachtingen.
Nederland is de grootste buitenlandse markt, met 11,2 miljoen overnachtingen in 2015. ‘De cijfers van de zomer zijn nog niet binnen, maar we verwachten een kleine plus’, zegt Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau in Nederland.

Foto: het team van het Duits Verkeersbureau (vlnr): Monika Park, Corinne Kleber, Aniek de Kort, Loes Kraaijo en Michaela Klare.

 

 

(Visited 671 times, 1 visits today)

Reageer met Facebook:

Reacties:

Deel dit artikel